20.4 C
București
duminică, mai 28, 2023
AcasăConstantaDe Bobotează, la Constanța a lipsit gerul, iar mii de persoane au...

De Bobotează, la Constanța a lipsit gerul, iar mii de persoane au participat la manifestările religioase organizate cu acest prilej

Articole Similare

Mii de persoane au mers vineri, 6 ianuarie, în Portul Tomis din Constanța acolo unde, împreună cu un sobor de preoți, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a oficiat slujba de sfințire a apelor. Apoi, conform tradiției, a aruncat trei cruci în apele mării ce au fost recuperate de tot atâția tineri curajoși.

Sute de constănțeni au mers încă de dimineață la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, unde IPS Teodosie a oficiat Sfânta Liturghie în cinstea Botezului Domnului. După slujbă, în jurul orei 11.30, clerul şi credincioșii au pornit în procesiune spre Portul Tomis unde, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, IPS Teodosie a oficiat slujba de Sfințire Mare a apei, la sfârșitul căreia a aruncat trei cruci în apele mării, ce simbolizează Arătarea Sfintei Treimi la apa Iordanului. Muzica Militară a Forțelor Navale şi Garda de Onoare au însoțit procesiunea de la Catedrala „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel”.

Arhiepiscopul Tomisului a sfințit și apa din mai multe budane mari, din lemn, aflate într-un alai de care trase de boi și măgăruși, iar după ceremonia de la malul mării, alaiul a plecat în procesiune pe străzile orașului pentru a împărți Agheasma Mare și celor ce nu au reușit să participe la slujba din Portul Tomis.

Parteneri

Engie şi Amazon au deschis cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia

Compania franceză Engie şi Amazon au inaugurat vineri cea...