20.4 C
București
duminică, mai 28, 2023
AcasăBucuresti2,8 tone de carne retrase de la consum, după controale ale ANPC...

2,8 tone de carne retrase de la consum, după controale ale ANPC la restaurante din centrul Bucureștiului

Articole Similare

Un control la doi furnizori ai restaurantelor din zona Piaţa Alba Iulia din Bucureşti făcut de inspectorii de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a scos la iveală noi nereguli ale unităților: tone de carne importate congelate lent şi vândute apoi pe piaţa din România, potrivit unui comunicat citat sâmbătă de News.ro.

Furnizorii controlaţi au fost: SC Oceanis Seafood Europa SRL, cu depozit în Popeşti Leordeni şi SC Rompex Distribution SRL, cu depozit în satul Cosoba, judeţul Giurgiu.

În urma verificările, au fost oprite definitiv de la comercializare şi retrase circa 2,8 tone de carne, urmând ca verificările documentelor celor două companii să continue în zilele următoare.

Şeful ANPC, Horia Constantinescu, a subliniat că, probabil, mii de produse provenite din America de Sud sunt achiziţionate de firme olandeze, în varianta proaspătă şi congelate în Olanda, fiind vândute ulterior pe piaţa din România, lucru interzis de normativele europene.

Vineri, ANPC a anunțat că cinci restaurante din zona Piaţa Alba Iulia au fost închise temporar, după o serie de controale care a depistat alimente expirate şi mizerie. De asemenea, au fost date amenzi în valoare de 120.000 de lei și șase avertismente.

Parteneri

Engie şi Amazon au deschis cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia

Compania franceză Engie şi Amazon au inaugurat vineri cea...