20.4 C
București
duminică, mai 28, 2023
AcasăEconomicGuvernul SUA a lansat un site web pentru victimele presupusei fraude a...

Guvernul SUA a lansat un site web pentru victimele presupusei fraude a fondatorului platformei pentru criptomonede FTX, Sam Bankman-Fried

Articole Similare

Într-un ordin dat de vineri noaptea târziu, judecătorul de district american Lewis Kaplan, din Manhattan, a autorizat procurorii federali să folosească site-ul web pentru a nu fi nevoiţi să contacteze victimele individual.

FTX ar putea datora bani către mai mult de 1 milion de persoane, ceea ce face ”impracticabilă” contactarea fiecăruia, au spus procurorii.

Legea federală impune procurorilor să contacteze posibilele victime ale infracţiunilor pentru a le informa cu privire la drepturile lor, inclusiv drepturile de a obţine restituirea, să fie audiaţi în instanţă şi să fie protejaţi de inculpaţi.

”Dacă credeţi că este posibil să fi fost victima unei fraude de către Samuel Bankman-Fried, A/K/A/ „SBF”, vă rugăm să contactaţi coordonatorul victimei/martorilor de la biroul procurorului Statelor Unite”, se arată pe site-ul web.

Site-ul a fost lansat vineri după-amiază.

Bankman-Fried, în vârstă de 30 de ani, a pledat nevinovat pentru opt capete de acuzaţii de fraudă electronică şi conspiraţie în legătură cu prăbuşirea FTX din noiembrie.

Procurorii au spus că a furat miliarde din depozitele clienţilor FTX pentru a plăti datorii pentru fondul său speculativ, Alameda Research, şi a minţit investitorii cu privire la starea financiară a FTX.

Fostul miliardar a recunoscut deficienţele de gestionare a riscurilor, dar a spus că nu se consideră răspunzător penal.

Nici biroul procurorului american din Manhattan, nici avocaţii lui Bankman-Fried nu au răspuns imediat, vineri, solicitărilor de comentarii.

 

Parteneri

Engie şi Amazon au deschis cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia

Compania franceză Engie şi Amazon au inaugurat vineri cea...