20.4 C
București
duminică, mai 28, 2023
AcasăEconomicTanczos Barna anunţă că numărul maşinilor vechi scoase din circulaţie anul trecut...

Tanczos Barna anunţă că numărul maşinilor vechi scoase din circulaţie anul trecut prin intermediul programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus a fost de 100.000, dublu faţă de anul anterior

Articole Similare

”Regândim programul Rabla pentru autoturisme, pentru a facilita decontarea mai rapidă pentru dealerii auto, pentru că au fost întârzieri anul trecut şi trebuie să lucrăm şi la acest capitol. Dar trebuie să mergem mai departe cu creşterea bugetului pentru maşinile electrice, reducerea treptată pentru cele clasice, pentru că în 2035 Uniunea Europeană a decis să fie oprită punerea pe piaţă a maşinilor noi cu motoare clasice, de ardere internă”, a afirmat Tancos Barna, luni seară, într-o emisiune la TVR Info. 

 

El a subliniat că în anul 2022 numărul maşinilor mai vechi de opt ani scoase din circulaţie prin implementarea acestor programe a fost de 100.000, dublu faţă de anul anterior.

 

În cursul anului 2023, cu sprijinul programului Rabla local, Ministerul Mediului şi-a propus casarea altor 150-200.000 de maşini vechi.

Parteneri

Engie şi Amazon au deschis cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia

Compania franceză Engie şi Amazon au inaugurat vineri cea...