35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăPrahovalibera.roCum îți îmbunătățește viața și starea de spirit un cățel

Cum îți îmbunătățește viața și starea de spirit un cățel

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Câinii sunt în general o sursă de bucurie și energie, iar prezența lor în viața noastră are multe beneficii. Aceștia ne fac viața mai frumoasă, reduc stresul și ne ajută să controlăm nivelul presiunii din viața de zi cu zi.

Având grijă de ei, aceștia ne răsplătesc cu dragostea lor necondiționată. Așadar, se creează o legătură afectivă foarte puternică. Astfel, câinii ne ajută să eliberăm oxitocină, un hormon esențial atunci când vine vorba de a experimenta sentimente precum bunăstarea și empatia. Câinii ne ajută să fim mai fericiți și mai puțin triști.

Iată câteva efecte benefice ale câinilor în viața noastră:

blank

Câinii au dobândit abilități de comunicare din relația strânsă pe care au construit-o cu omul de-a lungul anilor. De aceea, legăturile de prietenie și apropierea emoțională sunt strânse de ambele părți.

Se spune că prezența unui câine în viața noastră îmbunătățește tensiunea arterială crescută și nivelul colesterolului din sânge.

De asemenea, compania unui câine are efecte pozitive în reducerea stresului, depresiei și a sentimentelor de singurătate. Acest lucru contribuie la îmbunătățirea sănătății mintale.

blank

Câinii pot fi incluși în tratamente precum terapia motivațională asistată sau kinetoterapia, cu scopul de a crea o legătură afectivă între persoană și câine.

Se mai spune că atunci când o persoană mângâie un câine, există mai mulți factori de risc care se modifică. Are loc o îmbunătățire a ritmului cardiac și o scădere a nivelului de anxietate. Acest lucru permite eliberarea endorfinelor doar prin atingerea animalului.

De îndată ce un câine va intra în viața voastră, vă veți simți mult mai bine.
blank
Câinele este un prieten credincios, fidel, capabil să vă ofere doar dragoste necondiționată. Iubiți-l, căci nu veți regreta!

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...