17.8 C
București
duminică, mai 28, 2023
AcasăSocialMinistrul Muncii, Marius Budăi, face noi promisiuni pentru pensionari

Ministrul Muncii, Marius Budăi, face noi promisiuni pentru pensionari

Articole Similare

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a lansat o nouă serie de promisiuni pentru pensionari. El susține, adunând ajutoarele sociale, care se dau punctual, cu creșterea de pensii de doar 12,5%, că pensionarilor li s-ar fi mărit veniturile, de fapt, cu 40%.

Majorarea pensiilor cu cele 12,5 procente, mult sub inflație, de la 1 ianuarie, a dus la desășirea acelui „ultra-vehiculat” procent de 40 privind majorarea pensiilor. Ministrul Muncii, Marius Budăi  s-a lansat, acum, în noi promisiuni pentru pensionari, cărora le spune că, în loc de majorarea pensiilor măcar cu rata inflației, de va da ajutoare sociale, iar plățile au început încă din 4 ianuarie.

„Depăşim, cu această creştere, acel ultra-vehiculat 40%. Vreau să fim foarte clari şi foarte înţeleşi de la început: toate măsurile nu reprezintă o laudă pentru coaliţie sau o laudă pentru Guvern, le trecem doar în revistă pentru a discuta şi pentru a informa cetăţenii. (…) Aceste cupoane de pensie aferente lunii ianuarie au fost tipărite deja cu noul cuantum al punctului de pensie şi cu noul cuantum al pensiei şi pentru cei cu valoarea veniturilor până în 3.000 de lei ei au înscrisă şi suma măsurii de sprijin, măsură decisă de coaliţia politică care susţine Guvernul şi, odată cu plata pensiei, fie că încasează prin cont bancar sau cu poştaşul acasă, odată cu pensia cei care se încadrează în pragul de valori menţionat vor primi şi sumele de bani aferente primei tranşe semestriale din măsurile de sprijin, deja se plătesc, s-a început plata din 4 ianuarie”, a declarat Marius Budăi, luni seară, la Antena 3.

Pensionarii cu pensii de până în 1.500 de lei vor beneficia de o majorare „într-un procent real, net, nominal de peste 40 şi procentul scade uşor către 20% până la 3.000 de lei”.

Ajutor pentru 90% din pensionarii din țară

Marius Budăi a recunoscut că pensionarii din România trăiesc în sărăcie, dar a declarat că ajutoarele sociale vor schimba situația. „Este o măsură a nevoii şi este o măsură, chiar a sărăciei putem spune, dar poate aşa înţelegem de ce PSD şi Budăi la un moment dat strigau că pensiile în România sunt foarte mici şi nu înţelegem de ce pensiile în România trebuie să rămână mici până în 2070, cu acel procent nedrept faţă de cetăţenii români din PNRR”.

Budăi a spus că procentul din PIB stabilit pentru bugetul de pensii „rămâne în discuţia politică”, el adăugând: „avem anumite concluzii, le păstrăm pentru final, lucrurile se îndreaptă pe o direcţie bună”.

Parteneri

Engie şi Amazon au deschis cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia

Compania franceză Engie şi Amazon au inaugurat vineri cea...