28.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăBucurestiCălătoriile cu transportul public din București, printre cele mai accesibile din țară

Călătoriile cu transportul public din București, printre cele mai accesibile din țară

Articole Similare

Transportul public din București este pe locul al doilea ca nivel al prețurilor între orașele importante din România, conform datelor publicate de Mobilitate Cluj Napoca.

Astfel, cu un cost al biletelor de 3 lei și o valabilitate de 90 minute de la validare, un bucureștean călătorește timp de 30 de minute cu 1 leu. Mai accesibil este doar transportul public din Iași. Prețul biletului este tot 3 lei, dar are o valabilitate de 120 minute.

Mai mult, costul în lei pe minut al călătoriei este de doar 0,025 lei în Iași și 0,033 lei / minut în București.

Cel mai mare preț al transportului public este înregistrat în Cluj-Napoca. Astfel, un bilet costă 3 lei cu o valabilitate de 30 minute de la validare și 6 lei cu o valabilitate de 60 de minute.

Brașov are cel mai mic nivel al prețului unui bilet, 2,5 lei, dar durata călătoriei este de doar 50 minute de la validare.

sursă: Mobilitate Cluj Napoca

București are cel mai mic preț al abonamentelor pentru transportul public din țară

București este orașul care are cel mai mic cost al abonamentelor de transport local, 80 lei / 30 de zile (valabil și în zona metropolitană), ceea ce înseamnă un cost de doar 2,66 lei / zi.

Brașov are al doilea cel mai ieftin abonament pentru transportul local între orașele mari din România, cu un preț de 85 lei / 30 zile, fiind urmat de Sibiu cu un preț al abonamentului de 86 lei / 30 de zile.

Cele mai scumpe abonamente pe transportul public sunt cele din Cluj-Napoca, 177 lei / 30 zile sau 5,9 lei / zi și Timișoara, 130 lei / 30 zile sau 4,33 lei / zi.

blank
sursă: Mobilitate Cluj Napoca

CITEȘTE ȘI: Cât de mare este și cum arată parcul auto al STB

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...