28.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăConstantaGarda de Mediu a dispus returnarea unui container plin cu deșeuri din...

Garda de Mediu a dispus returnarea unui container plin cu deșeuri din Indonezia

Articole Similare

Garda de Mediu Constanta, în colaborare cu Garda de Coastă, a dat ordin cu privire la returnarea unui container plin cu aproximativ 15,5 tone de deșeuri textile din fibre sintetice către țara de origine Indonezia.

După notificarea Poliției de Frontieră și verificările efectuate, s-a constatat că transferul deșeurilor nu era însoțit de documentele prevăzute de Regulamentul 1013/2006. Anexa VII nu era completată cu codul deșeului, nu era specificat codul instalației de valorificare, nu erau completate datele și lipsea semnătura persoanei care a organizat transferul.

Deșeurile ar fi trebuit să ajungă la o firmă din Buzău, care a refuzat recepționarea containerului deoarece deșeurile textile nu aveau cum să fie valorificate în instalația deținută.

A fost solicitată trimiterea containerului către o altă destinație, însă s-a dispus ca acesta să se întoarcă în țara de expediție.

Precizări: Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică poate fi exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se respectă un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

Informațiile prezentate în acest articol sunt de interes public, obținute din surse publice deschise.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...