35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăActualitateLucian Bode, contestat pe Aeroportul din Cluj. Ministrului i s-a cerut demisia:...

Lucian Bode, contestat pe Aeroportul din Cluj. Ministrului i s-a cerut demisia: „Sunteți plagiator dovedit! Rușinea Sălajului”

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Lucian Bode, ministru al Afacerilor Interne și secretar general al PNL, a fost întâmpinat joi seară pe Aeroportul din Cluj de un cetățean care i-a cerut demisia și l-a numit „plagiator dovedit” și „rușinea Sălajului”, arată imaginile postate pe rețelele sociale.

Un cetățean i-a cerut demisia ministrului Lucian Bode, pe Aeroportul din Cluj

Lucian Bode a fost filmat, joi seară, la Aeroportul din Cluj, când se îndrepta spre ieșire, iar un cetățean a început să îi ceară demisia și să îi spună că este „plagiator dovedit”. Omul avea și o pancartă cu mesajul „Demisia Lucian Bode! Rușinea Sălajului”.

„Demisia, domnule Bode! Să vă fie rușine! Sunteți plagiator dovedit. Nu ne ajutați deloc cu intrarea în Schengen”, i-a spus cetățeanul revoltat.

Liberalul a fost protagonistul mai multor controverse în anul 2022, fiind considerat de mulți principalul responsabil pentru ratarea aderării la spațiul Schengen, iar problemele sale au culminat miercuri, când Comisia de Etică a Universității Babeș-Bolyai a dat un verdict de plagiat în cazul tezei sale de doctorat și a concluzionat că lucrarea este „profund viciată”.

Un profesor din comisie a spus la un post TV că s-ar impune retragerea tezei și a titlului de doctor, însă o decizie CCR împiedică autoritatea emitentă, în speță UBB, să facă acest lucru.

„Această concluzie care s-a obținut implică o anumită recomandare. În mod normal, o astfel de teză, cu genul acesta masiv de erori, ar trebui retrasă și titlul ar trebui retras. Problema este Comisia nu are posibilitatea să facă acest lucru. De ce? Din această cauză a acelei decizii regretabile a Curții Constituționale din iunie 2022, care practic (…) legiferează furtul intelectual”, a declarat Corneliu Bjola, profesor la Universitatea Oxford, joi, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...