19 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăBucurestiPolițiștii din București care au comis abuzuri, precum bătaia unui individ în...

Polițiștii din București care au comis abuzuri, precum bătaia unui individ în secție, au fost demiși și trimiși să lucreze în cimitir

Articole Similare

Polițiștii care au comis o agresiune împotriva unui bărbat încătușat în 2019, au primit o sentință definitivă de la Curtea de Apel București, prin care sunt obligați să lucreze la Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane sau la Arhiepiscopia Bucureștilor, plus plata unor daune morale de 1000 de euro.

Polițiștii au fost acuzați de agresarea unui bărbat în stare de ebrietate, în urma unui apel telefonic primit în 2019. În data de 5 iunie, Adrian Alexandru Tunaru, Florin Adrian Săvulete și Aurelian Norel Condruț, care lucrau la secția de poliție nr. 25 din București, au fost chemați la o altercație între un bărbat și o vânzătoare de la o tonetă de bilete din zona Piața Universității. În urma anchetei, cei doi polițiști Tunaru și Săvulete au fost găsiți vinovați de abuz și au fost condamnați la munca neremunerată în folosul comunității, în timp ce polițistul Condruț a fost achitat pentru că nu a raportat incidentul superiorilor săi.

Ei au venit să mă salveze, dar m-au bătut crunt. Nu am mai văzut niciodată atâta violență. Nu mai știam unde sunt, ce se întâmplă cu mine. Erau doi polițiști, unul m-a ținut în timp ce celălalt mă lovea. Erau nebuni, nu înțelegeau că nu mai puteam să mă mișc, că eram încătușat. Nu am mai văzut așa ceva în viața mea”

După un an de anchetă, judecătorii au decis să interzică polițiștilor să mai ocupe funcții care implică exercitarea autorității de stat, timp de un an, și să le impună să plătească daune morale în valoare de 1000 de euro.

Polițiștii implicați în acest caz au fost acuzați de purtare abuzivă și au fost supuși unui proces judiciar. În urma acestuia, Curtea de Apel București a decis să le interzică dreptul de a ocupa o funcție care implică exercitarea autorității de stat, timp de un an. În plus, ei au fost trimiși să lucreze în cimitir.

Parteneri

Salamul de Sibiu revine oficial în SUA

Primul produs românesc de origine animală exportat pe piața...