35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăPrahovalibera.ro16 ianuarie – Ziua mondială a zăpezii. Trei pârtii sunt deschise, copiii...

16 ianuarie – Ziua mondială a zăpezii. Trei pârtii sunt deschise, copiii pot participa la cursuri de schi

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Ziua mondială a zăpezii va fi marcată pe 16 ianuarie, duminică, la Straja, în Valea Jiului. Copii au posibilitatea să participe la cursuri de schi și snowboard gratuite, în intervalul orar 9:00 – 13:00, au anunțat administratorii pârtiilor din stațiune. 

Copii care se vor afla la schi, în acest timp, vor avea ski-pass gratuit, iar echipamentul va putea fi închiriat la jumătate de preț. Ninsorile din ultimele zile au permis ca în Straja să fie deschise trei pârtii de schi – Constantinescu, Platoul Soarelui şi Mutu, stratul de zăpadă bătut cu ratracul pe zona schiabilă măsurând peste 40 de centimetri.

„Se poate schia în condiţii foarte bune, iar pârtiile primesc nota 9, pe o scară de la 1 la 10. Ne aşteptăm ca numărul turiştilor să ajungă la circa 2.500, la acest sfârşit de săptămână”, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, şeful Formaţiei Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

blank

CE NU TREBUIE SĂ FACĂ TURIȘTII

Pe de altă parte, el a atras atenţia turiştilor să nu se aventureze pe traseele din afara staţiunii, deoarece zăpada este instabilă şi există riscul producerii de avalanşe, în special în zonele înalte, de peste 1.600 metri, cu o pantă mai mare de 35 de grade.

„Recomandăm precauţie în abordarea schiului de tură în zonele înalte, deoarece nu există o coeziune între vechiul şi actualul strat de zăpadă. Riscul de avalanşă este prezent de la altitudini mai mari de 1.600 metri, pe pantele expuse la vânt. De aceea, îi sfătuim pe oameni să rămână în staţiuni sau pe domeniul schiabil, unde sunt în siguranţă”, a completat şeful Salvamont Lupeni.

Turiştii pot urca în staţiunea Straja cu telegondola, parcarea din staţia de plecare a acesteia, în oraşul Lupeni, fiind gratuită.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...