20.3 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăConstantaCostin Răsăuțeanu propune crearea a 4 centre de asistență și recuperare pentru...

Costin Răsăuțeanu propune crearea a 4 centre de asistență și recuperare pentru persoanele în vârstă din oraș.

Articole Similare

Noul Apple CarPlay poate controla mult mai mult decât înainte

Dezvăluit pentru prima dată în 2022, următoarea generație...

Scandal în Italia după o bătaie în Parlament

Presa italiană şi lideri politici denunţă joi încăierări, care...

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

Apple a reuşit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT...

Apple a prezentat iOS 18

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor...

Putin şi-a amânat vizita în Turcia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care era aşteptat...

Costin Răsăuțeanu, consilier local municipal din Constanța, a depus un proiect de hotărâre pentru înființarea a patru centre de asistență și recuperare pentru persoanele în vârstă din oraș. Acest proiect este primul de acest tip în Constanța și vizează îmbunătățirea calității vieții și a stării de sănătate a persoanelor în vârstă, prin crearea unor spații cu servicii integrate și prin stimularea socializării și implicării acestora. Centrele vor fi amplasate în toate cartierele orașului Constanța și accesul și participarea la activitățile organizate de acestea vor fi gratuite.

Centrele de asistență și recuperare pentru seniori” oferă următoarele servicii și activități:

  • Servicii și activități pentru îmbunătățirea calității vieții, a stării de sănătate și susținerea emoțională: asistență medicală pentru monitorizarea parametrilor funcționali, terapii de recuperare, terapii de relaxare, stimularea activităților intelectuale, gimnastică medicală și de întreținere, consiliere psihologică, consiliere juridică, informare despre prevenirea bolilor în rândul persoanelor vârstnice, prezentări pe teme de interes medical pentru seniori, susținute de specialiști în domeniu, cum ar fi fitoterapie, tratamente naturiste, alimentație/diete, auto-masaj, apiterapie, meloterapie, cromoterapie, talasoterapie.
  • Activități recreative și de socializare: lectură, citirea presei, proiecții de film, desen, atelier de lucru manual, karaoke, cor, audiții muzicale, dans, jocuri de societate (șah, table, rummy, cărți, etc), excursii religioase și culturale, expoziții de pictură, fotografie, activități de voluntariat, evenimente festive. Autorul proiectului speră ca acest proiect să fie introdus în ordinea de zi a consiliului local municipal și solicită administrației PNL-USR să înțeleagă importanța unui astfel de program care vine în sprijinul persoanelor în vârstă.

“PSD Constanța va fi întotdeauna alături de seniorii orașului nostru. Vom susține fără echivoc și în permanență proiecte care să răspundă nevoilor celor care au clădit acest oraș!”, a precizat Costin Răsăuțeanu.

Notă:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, precizează că activitatea jurnalistică este scutită de anumite prevederi ale Regulamentului privind protecția datelor cu caracter personal, atunci când se respectă un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor personale.

Informațiile din acest articol sunt de interes public, obținute din surse publice deschise.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...