34.3 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăActualitateDispare o mare televiziune din România?! Milioane de români s-au uitat la...

Dispare o mare televiziune din România?! Milioane de români s-au uitat la acest post TV: E groasă rău

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

Probleme pentru un post de televiziune din România, după ce ANAF ar fi pus poprire pe conturi și zeci de persoane ar fi fost deja concediate. Înființat în urmă cu peste două decenii, postul se află acum la un pas de închidere.

Este vorba despre postul Etno TV, primul post de televiziune din România dedicat folclorului românesc. Acesta s-a bucurat de un mare succes în primii ani de emisiei și avea audiențe ridicate, însă în ultima vreme se pare că se confruntă cu mari probleme.

Mai mulți angajați au fost deja concediați

Potrivit unor surse media, ANAF ar fi pus deja poprire pe conturile postului și nu mai puțin de 40 de angajați au fost dați afară. Vestea vine după ce în urmă cu mai puțin de un an postul anunța că își schimbă tematică şi optează să devină o televiziune de interes general. Se pare însă că această decizie nu a fost tocmai benefică, concurența fiind acerbă pe piața televiziunilor generaliste, în ciuda faptului că a cooptat realizatori TV importanți.

Pe lângă concedierile deja menționate, se pare că nici angajații rămași nu o duc prea bine pentru că nu și-ar mai primi salariile la timp. În plus, pentru a reduce cheltuielile, postul TV şi-a mutat sediul într-un subsol din Floreasca.

„E groasă rău la Etno, ANAF-ul a pus poprire pe conturi, au zburat vreo 40 oameni de acolo. Au dispărut emisiuni. Nici Dana Chera sau Alex Ferariu n-au mai avut emisii, că n-au cu ce să-i plătească.

Pe post, înțeleg că dau acum numai reluări. Și nu se mai justifică nici licența de post generalist, din moment ce nu mai au emisiunile. Începuse un matinal în noiembrie, l-au scos și pe ăsta”, a dezvăluit o sursă pentru Cancan.

Postul TV a devenit generalist în urmă cu aproape un an

Etno a fost primul post TV dedicat muzicii populare, care se adresează unui target cu vârste între 16 și 70 de ani. Postul a fost lansat la 22 decembrie 2001 de omul de afaceri Silviu Prigoană, care a înființat și Taraf TV. Din 2013 Etno TV a trecut la formatul HD.

În luna decembrie a anului 2021, în cadrul unei ședințe a CNA a fost anunțat ca televiziunea muzicală Etno TV devine televiziune generalistă, iar pe lângă versiunea SD și versiunea HD, o să emită în 4K și își schimbă și sigla. Pe 28 februarie 2022 postul a devenit oficial televiziune generalistă, inclusiv pentru publicul în vârstă 50+.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...