20.3 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăConstanta9 autoturisme electrice și 10 stații de încărcare vin să înlocuiască autovehiculele...

9 autoturisme electrice și 10 stații de încărcare vin să înlocuiască autovehiculele vechi din Parcul auto al Portului Constanța

Articole Similare

Noul Apple CarPlay poate controla mult mai mult decât înainte

Dezvăluit pentru prima dată în 2022, următoarea generație...

Scandal în Italia după o bătaie în Parlament

Presa italiană şi lideri politici denunţă joi încăierări, care...

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

Apple a reuşit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT...

Apple a prezentat iOS 18

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor...

Putin şi-a amânat vizita în Turcia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care era aşteptat...

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA a achiziționat în locul celor 9 autovehicule vechi din parcul auto, ce consumau mult combustibil, cu 9 autoturisme noi, cu sistem de propulsie electric, mai puțin poluante și eficiente energetic.

Înlocuirea autoturismelor vechi cu unele noi s-a făcut prin Programul de Stimulare a Înnoirii Parcului Auto Național 2020-2024 – componenta Rabla Plu. Acest program are ca scop reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de transportul rutier, prin trecerea către combustibili alternativi, cu emisii reduse.

Cele nouă autoturisme valorează în total 1.596.532,68 lei  (TVA inclus). 460.500 lei reprezentă finanțarea din Fondul pentru Mediu pentru 9 ecotichete, diferența de 1.136.032,68 lei (TVA inclus), a fost plătită din bugetul propriu al companiei.

Pe lângă aceste autoturismr, Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a achiziționat și în funcțiune 10 stații de încărcare pentru mașini electrice în Portul Constanța, destinate autoturismelor companiei.
Acestea au fost împărțite după cum urmează: Zona Gara Maritimă – 3 stații; Hala parc auto a CNAPM – 3 stații; Sucursala Energetică Port – o stație; Sucursala Nave Tehnice Portuare – o stație; Parcarea din zona clădirii Rădăcina Mol 1 Sud – 2 stații.

Puterea totală a fiecărei stații este de 44 kW, fiind dotată cu două terminale (prize) de încărcare (22kW/terminal), conectori de încărcare Type 2 – C și comunicații GSM, GPS, GPRS modem, OCPP 1,6 J; Lan, 4G, card RFID. Fiecare terminal dispune de o funcție de contorizare a energiei electrice consumate și display TFT.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, precizează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public, obținute din surse publice deschise.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...