20.3 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăActualitateEmilia Șercan îl contrazice pe Lucian Bode: Instanța a decis că UBB...

Emilia Șercan îl contrazice pe Lucian Bode: Instanța a decis că UBB avea tot dreptul să se autosesizeze și să verifice teza lui de doctorat

Articole Similare

Noul Apple CarPlay poate controla mult mai mult decât înainte

Dezvăluit pentru prima dată în 2022, următoarea generație...

Scandal în Italia după o bătaie în Parlament

Presa italiană şi lideri politici denunţă joi încăierări, care...

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

Apple a reuşit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT...

Apple a prezentat iOS 18

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor...

Putin şi-a amânat vizita în Turcia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care era aşteptat...

Tribunalul Sălaj a respins, marți, ca nefondată, solicitarea ministrului de Interne, Lucian Bode (PNL), de a fi suspendată hotărârea Universității Babeș-Bolyai (UBB) de autosesizare în cazul suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat.

Lucian Bode a transmis că decizia instanței este „FIREASCĂ în contextul în care Comisia de Etică din cadrul UBB s-a antepronunțat, înainte ca instanța să dea un verdict”.

„Este FIRESC ca instanța să nu mai poată admite solicitarea inițială din moment ce această comisie a emis deja un act, Hotărârea nr. 1 de anul acesta, ignorând dosarul aflat pe rolul tribunalului”, mai spus ministrul.

De cealaltă parte, jurnalista de investigație Emilia Șercan atrage atenția asupra faptului că solicitarea ministrului a fost respinsă ca nefondată. „Deci ca nefondată, nu ca rămasă fără obiect”, punctează jurnalista. Prin urmare, instanța a decis că UBB avea tot dreptul să se autosesizeze și să verifice teza lui Bode.

Reacția Emiliei Șercan după ce Bode a pierdut procesul împotriva UBB

„Dr. Bode pierde în instanță procesul deschis împotriva UBB prin care a cerut suspendarea hotărârii UBB de autosesizare în cazul suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat.

Tribunalul Sălaj a respins, azi, ca „nefondată cererea de supendare a executării Hotărârii nr.10/13.12.2022 a Comisiei de etică din cadrul UBB formulată de reclamantul”.

Deci ca nefondată, nu ca rămasă fără obiect după ce UBB s-a pronunțat și a confirmat plagiatul, ceea ce arată că o instanță a decis că UBB avea tot dreptul să se autosesizeze și să verifice teza lui dr. Bode”, a scris Emilia Șercan, pe Facebook.

Bode spune că decizia instanței e firească, dat fiind că UBB s-a grăbit să dea un verdict
Lucian Bode, pe de altă parte, a susținut că „este LOGIC ca instanța să respingă solicitarea inițială”, de vreme ce specialiștii din Comisia de Etică a UBB „s-au grăbit să dea un astfel de verdict”.

„Procedural, decizia de astăzi a Tribunalului Sălaj este una FIREASCĂ în contextul în care Comisia de Etică din cadrul UBB s-a antepronunțat, înainte ca instanța să dea un verdict”, a mai spus ministrul.

Bode a mai transmis că va continua „să își apere demnitatea” și „să lupte pentru adevăr”: „Ca atare, am formulat o plângere prealabilă împotriva Hotărârii nr. 1/2023 a Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai, în vederea desființării ei în integralitate, precum și a aspectelor subsecvente statuate în această decizie”.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...