1 C
București
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăActualitateEmilia Șercan îl contrazice pe Lucian Bode: Instanța a decis că UBB...

Emilia Șercan îl contrazice pe Lucian Bode: Instanța a decis că UBB avea tot dreptul să se autosesizeze și să verifice teza lui de doctorat

Articole Similare

Topul celor mai bune mașini second hand de buget

Oricât de incredibil ar părea, există și mașini...

Gripă aviară la o fermă de curcani din Brașov

Un focar de gripă aviară a fost detectat la...

Trupele Wagner decimate în Ucraina ajung în cimitire

Se știe deja că Grupul Wagner a recrutat pușcăriași...

SUA a trimis un nou ambasador în Rusia

Lynne Tracy, noul ambasador al Statelor Unite în Federaţia...

Tribunalul Sălaj a respins, marți, ca nefondată, solicitarea ministrului de Interne, Lucian Bode (PNL), de a fi suspendată hotărârea Universității Babeș-Bolyai (UBB) de autosesizare în cazul suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat.

Lucian Bode a transmis că decizia instanței este „FIREASCĂ în contextul în care Comisia de Etică din cadrul UBB s-a antepronunțat, înainte ca instanța să dea un verdict”.

„Este FIRESC ca instanța să nu mai poată admite solicitarea inițială din moment ce această comisie a emis deja un act, Hotărârea nr. 1 de anul acesta, ignorând dosarul aflat pe rolul tribunalului”, mai spus ministrul.

De cealaltă parte, jurnalista de investigație Emilia Șercan atrage atenția asupra faptului că solicitarea ministrului a fost respinsă ca nefondată. „Deci ca nefondată, nu ca rămasă fără obiect”, punctează jurnalista. Prin urmare, instanța a decis că UBB avea tot dreptul să se autosesizeze și să verifice teza lui Bode.

Reacția Emiliei Șercan după ce Bode a pierdut procesul împotriva UBB

„Dr. Bode pierde în instanță procesul deschis împotriva UBB prin care a cerut suspendarea hotărârii UBB de autosesizare în cazul suspiciunilor de plagiat din teza sa de doctorat.

Tribunalul Sălaj a respins, azi, ca „nefondată cererea de supendare a executării Hotărârii nr.10/13.12.2022 a Comisiei de etică din cadrul UBB formulată de reclamantul”.

Deci ca nefondată, nu ca rămasă fără obiect după ce UBB s-a pronunțat și a confirmat plagiatul, ceea ce arată că o instanță a decis că UBB avea tot dreptul să se autosesizeze și să verifice teza lui dr. Bode”, a scris Emilia Șercan, pe Facebook.

Bode spune că decizia instanței e firească, dat fiind că UBB s-a grăbit să dea un verdict
Lucian Bode, pe de altă parte, a susținut că „este LOGIC ca instanța să respingă solicitarea inițială”, de vreme ce specialiștii din Comisia de Etică a UBB „s-au grăbit să dea un astfel de verdict”.

„Procedural, decizia de astăzi a Tribunalului Sălaj este una FIREASCĂ în contextul în care Comisia de Etică din cadrul UBB s-a antepronunțat, înainte ca instanța să dea un verdict”, a mai spus ministrul.

Bode a mai transmis că va continua „să își apere demnitatea” și „să lupte pentru adevăr”: „Ca atare, am formulat o plângere prealabilă împotriva Hotărârii nr. 1/2023 a Comisiei de Etică a Universității Babeș-Bolyai, în vederea desființării ei în integralitate, precum și a aspectelor subsecvente statuate în această decizie”.

Parteneri

Gripă aviară la o fermă de curcani din Brașov

Un focar de gripă aviară a fost detectat la...