35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăConstantaPeste 100 de amenzi au dat fost date de către polițiștii din...

Peste 100 de amenzi au dat fost date de către polițiștii din Constanța

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Săptămâna trecută, polițiștii locali din Constanța au organizat o acțiune tematică pentru a verifica respectarea normelor de conviețuire socială, ordinii și liniștii publice și curățeniei în oraș. 38 de lucrători cu responsabilități în domeniul ordinii și liniștii publice din zona centrală a orașului au participat la acțiune. Acțiunea s-a concentrat în special în zone precum Centrul, Faleza Nord, Spitalul Județean, Piața Chiliei, Capitol, Gară, ICIL, Casa de Cultură, Flămânda, Trocadero, Dacia, etc. De asemenea, s-a acționat și pe mijloacele de transport în comun. În cadrul activităților de prevenire și combatere a infracțiunilor, au fost legitimați 135 de persoane, dintre care 12 cereau ajutorul publicului. Polițiștii au aplicat 125 de sancțiuni contravenționale în valoare de 30.170 lei și au dispus 3 măsuri complementare pentru a readuce terenul la starea sa inițială.

Cele mai multe abateri au avut în vedere fapte antisociale din spectrul ordinii și liniștii publice precum: proferarea de injurii, apelarea la mila publicului, consumul de alcool pe domeniul public sau tulburarea ordinii, liniștii locuitorilor și a bunei vecinătăți.

Totodată, au fost date amenzi contravenționale pentru răscolirea gunoiului din containerele special amenajate, aruncarea ambalajelor, hârtiilor, resturilor de țigări pe domeniul public, arderea substanțelor sau a materialelor de orice natură în aer liber, depozitarea de bunuri pe domeniul public, oprirea/staționarea vehiculelor în zonele amenajate cu pavele destinate traficului pietonal, lipsa titlului de călătorie valabil, fumat în spațiu public, ocuparea fără drept a unui loc de parcare rezervat, comerț neautorizat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, precizeazăză că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public, obținute din surse publice deschise.

 

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...