0.6 C
București
sâmbătă, ianuarie 18, 2025
AcasăPrahovalibera.roCăpșunile în ghiveci, delicii pe balcon

Căpșunile în ghiveci, delicii pe balcon

Articole Similare

Pare că va exista un nou Mercedes S-Class Coupe până la urmă

În lumea automobilelor de lux, Mercedes-Benz a fost...

Alimentația potrivită pentru pisicile care trăiesc în apartament

Ce tipuri de hrană sunt recomandate și cum să...

Gestionarea eficientă a deșeurilor la bloc. Cum să implementezi un sistem de colectare selectivă

Gestionarea eficientă a deșeurilor reprezintă o provocare majoră pentru...

Soluții pentru îmbunătățirea siguranței în bloc: Camere de supraveghere și interfoane moderne

Siguranța într-un bloc de locuințe reprezintă o prioritate pentru...

Beneficiile grădinilor comunitare și întreținerea spațiilor verzi

Grădinile comunitare și spațiile verzi sunt mai mult decât...

Simbol al verii, căpșunile sunt fructele false ale unei plante erbacee, perene, din familia Rosaceae, familia trandafirilor. Aceasta este originară din America de Nord. Crește pȃnă la o înălțime de 10-17 cm și se întinde pe sol acoperind suprafețe întinse.

Florile sale sunt albe și au 5 petale. Ȋnfloresc în perioada aprilie-mai. Se pot planta începȃnd din luna martie și pȃnă în octombrie.

Căpșunile în ghiveci-îngrijire

Căpșunile se pot crește ușor dacă le oferim un ghiveci încăpător, lat si care să aibă o culoare deschisă pentru a evita încingerea rădăcinilor. Vasul trebuie să asigure un drenaj bun și să fie așezat într-o zonă expusă soarelui cel puțin 6 ore pe zi. Udarea se face numai după uscarea stratului superficial de pămȃnt.

Plantarea stolonilor se face astfel încȃt spațiul dintre plante să fie de 15-20 cm. Pentru a obține cȃt mai multe fructe, se recomandă folosirea unui amestec de pămȃnt de flori cu nisip.

Temperatura nu trebuie să scadă sub 5 grade Celsius iarna și să nu depășască 29 grade Celsius vara. Ca urmare, terasa pe care se așeza vasul cu căpșuni trebuie să fie bine aerisita în sezonul cald.

La fiecare 4 ani, plantele din ghivece se vor înlocui cu unele noi. Pentru a le crește vigoarea, acestea nu vor fi lăsate să fructifice ȋn primul an.

Plantarea căpșunilor în ghivece oferă numeroase avantaje, de la faptul că fructele pot fi ferite mai ușor de dăunători, nefiind necesară folosirea pesticidelor, la frumusețea acestora și faptul că le avem la îndemână chiar dacă nu dispunem de un teren pentru a le cultiva.

Iată cȃteva dintre soiurile care se pretează la creșterea în vase: Ampelnaya care produce fructe din mai pȃnă în octombrie; Ostara care au fructe conice, extrem de dulci; căpșunile cățărătoare care se urcă pȃnă la 2 m dacă li se asigură un suport și căpșunile curgătoare care rodesc din iulie pȃnă în octombrie.

Toate aceste soiuri rezistă la geruri.

Parteneri