34.3 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăEconomicGrindeanu, despre declaraţiile de la DNA: Am intrat normal, pe uşa din...

Grindeanu, despre declaraţiile de la DNA: Am intrat normal, pe uşa din faţă / Ministrul Transporturilor, despre directorul general al CFR S.A.: Îl cunosc de câţiva ani. E o cunoştinţă

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

„E un dosar aflat în lucru. N-aş putea să vă dau şi nici nu am acceptul să dau amănunte, dar e un dosar aflat în lucru. Am fost chemat  în calitate de martor. Am intrat normal, pe uşa din faţă. Fiind în calitate de martor, am mers singur. Nu e prima oară când sunt citat în calitate de martor. Am mai fost citat şi în alte procese. E un dosar  aflat în această perioadă în  lucru la DNA. E o procedură normală, eu nu am absolut nimic în a spune că s-au încălcat anumite proceduri şi că nu au fost respectate, din contră. E un dosar aflat în lucru. N-aş putea să vă dau şi nici nu am acceptul să dau amănunte, dar e un dosar aflat în lucru. Am fost chemat  în calitate de martor. Am intrat normal, pe uşa din faţă. Fiind în calitate de martor, am mers singur. Nu e prima oară când sunt citat în calitate de martor. Am mai fost citat şi în alte procese. E un dosar aflat în această perioadă în lucru la DNA. E o procedură normală, eu nu am absolut nimic în a spune că s-au încălcat anumite proceduri şi că nu au fost respectate, din contră”, a explicat Sorin Grindeanu, miercuri la Antena 3.

Chestionat dacă, în opinia sa, audierea sa la DNA este politică, Grindeanu a răspuns: „Nu am motive să spun acest lucru, dar pot să vă spun că am foarte multe în coordonare, foarte multe societăţi, companii la Ministerul Transporturilor”.

„Cred ca este ministerul cu cele mai multe companii aflate în subordine. Nu poţi să fii responsabil pe fiecare angajat chiar dacă e pe funcţie de conducere sau nu. La rândul lor, cei care sunt aleşi de către Consiliile de Administraţie, pentru că Consiliile de Administraţie îî aleg pe aceşti directori, au o responsabilitate pe care le-o dă legea. Dacă pică un parapet mâine pe DN1, de exemplu, sigur că mă aştept sa fiu chemat, Nu am detalii legate de acest caz şi nici nu aş vrea să comentez fiind un dosar în cercetare. În acest moment ei doi au calitate de suspecţi, directorul de la CFR S.A. şi Directorul tehnic, au calitatea de suspecţi. Dosarul e în cercetare. Eu nu sunt foarte familiarizat cu aceste termene, dar nu au trecut încă sau poate nici nu vor trece la calitatea de învinuit asu inculpaţi”, a completat ministrul Transporturilor.

Întrebat dacă ştia de numirea lui Alexandru Ion Simu în funcţia de director, Sorin Grindeanu a declarat că: „Nu, am şi spus ieri. Sunt lucruri pe care nu am cum să le ştiu la toate companiile”.

Ministrul PSD a adăugat că îl cunoaşte de câţiva ani pe Simu.

„Îl cunosc de câţiva ani. A ocupat funcţii de conducere în CFR din câte ştiu eu, şi ştiu bine, director al regionalei Timiş. E o cunoştinţă”, a mai precizat Grindeanu. 

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...