24.8 C
București
marți, septembrie 26, 2023
AcasăConstantaÎncepe autorizarea comercianților de mărțișoare de către Primăria Constanța

Începe autorizarea comercianților de mărțișoare de către Primăria Constanța

Articole Similare

Cele mai bune mașini de tractat rulote în 2023

Remorcarea unei mașini nu se rezumă doar la...

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...

Românii nu vor intra în SUA fără viză nici anul viitor

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti, a declarat că...

Sophia Loren a fost spitalizată

Sophia Loren a fost transportată de urgenţă la spital...

Serviciul Autorizare Activități Economice din cadrul Primăriei Municipiului Constanța informează operatorii economici interesați că, începând cu data de 26.01.2022, se pot depune documentațiile pentru autorizarea comercializării mărțișoarelor, felicitărilor și cadourilor specifice perioadei, cu excepția ornamentelor florale la Centrul de Informare pentru Cetățeni situat pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu nr.116C (incintă City Park Mall – etaj I, aripa nouă).

Operatorii economici au posibilitatea de a alege un singur amplasament sau zonă și maximum trei amplasamente pe firmă. Dosarele trebuie să conțină următoarele documente: cerere tip, certificat de înregistrare de la Oficiul Registrului Comerțului, actul constitutiv al societății sau actul emis pentru desfășurarea activităților economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale care trebuie să conțină codul CAEN 4789 (corespondent cod CAEN 5262).

Taxele pentru ocuparea temporară a domeniului public (pentru fiecare amplasament) sunt prevăzute în H.C.L. nr.614/2022 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale la nivelul municipiului Constanța în anul 2023 – Anexa nr.8, respectiv: 300 lei taxa de autorizare pentru desfășurarea de activități temporare; 2,00 lei/mp/zi pentru zona A; 1,00 lei/mp/zi pentru zona B.

Notă:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, precizeazăză că activitatea jurnalistică este scutită de la anumite prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se respectă un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.

Informațiile din acest articol sunt de interes public, obținute din surse publice accesibile.

Parteneri

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...