15.3 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăBucurestiIncredibil! APC a închis un after-school în București din cauza neregulilor descoperite

Incredibil! APC a închis un after-school în București din cauza neregulilor descoperite

Articole Similare

ANPC a închis un after-school din București după ce inspectorii au descoperit produse alimentare expirate, rugină, mizerie și mucegai în timpul unui control. De asemenea, au constatat că nu exista o zonă dedicată spălării vaselor, ceea ce punea în pericol sănătatea copiilor. Administratorul asociației a declarat că nu deținea documentul necesar desfășurării activității de alimentație publică, ceea ce însemna că blocul alimentar funcționa fără autorizație sanitar-veterinară.

Horia Constantinescu, președintele ANPC, a postat pe contul său de Tik Tok mai multe informații despre un after-school din București care nu era înregistrat Sanitar Veterinar pentru desfășurarea activității de alimentație publică.

Neregulile descoperite au inclus produse cu data limită de consum depășită, agregate frigorifice cu chedere depreciate, acumulări de impurități, baza frigiderului cu rugină, produse lactate, ouă, lapte și mezeluri depozitate împreună fără delimitare fizică, tavan cu igrasie și exfoliere a vopselei, paviment murdar, zonă de pregătire a preparatelor cu zone rupte și impurități, lipsa unei zone de spălare a vaselor și a veselei, lipsa unei zone de pregătire preliminară a materiilor prime, recipiente cu varză murată depozitate direct pe paviment cu mucegai în interiorul lor și doi recipiente cu resturi alimentare pe paviment.

Echipa de control ANPC a înregistrat aceste abateri și a luat măsurile necesare pentru a rezolva problemele descoperite:

  • Funcționarea after-school-ului fără autorizație sanitar-veterinară;
  • Utilizarea produselor alimentare cu data de consum depășită;
  • Desfășurarea activității într-un spațiu degradat;
  • Folosirea unor agregate frigorifice neigienizate și deteriorate, cu rugină la bază.
  • Președintele ANPC a declarat că poliția a fost informată despre această infracțiune și că after-school-ul a fost închis.

„Nu putem accepta condamnarea copiilor la riscuri greu de evaluat, atunci când părinţii doresc sau sunt nevoiţi să îşi lase micuţii în grija altora. Pentru toate cele constatate, am anunţat organele de poliţie şi vom depune inclusiv sesizare penală.

Vă vorbeşte acum părintele Horia Constantinescu, nu comisarul sau preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor:  nu cred că există, astăzi, sancţiune sau condamnare care să poată face suficient de multă dreptate, într-o astfel de situaţie.

Aştept mesajele dumneavoastră pe WhatsApp, la 0745999111, cu poze sau orice alt detaliu, nu pentru a depune sesizări, ci pentru a mă informa referitor la situaţiile similare acesteia!”, a declarat  Horia Constantinescu.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...