6.8 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăEconomicAmenzi de aproape 140.000 de lei şi interzicerea comercializării unor produse în...

Amenzi de aproape 140.000 de lei şi interzicerea comercializării unor produse în valoare de peste 4 milioane lei, la un operator economic de lângă Bucureşti

Articole Similare

Rusia va avea îndrăzneala să atace Europa? De ce nu este imposbil

Varianta ca Rusia să extindă operațiunile militare împotriva democrațiilor...

SUA şi Marea Britanie au desfăşurat noi lovituri asupra unor ţinte houthi în Yemen

SUA şi Marea Britanie au desfăşurat, sâmbătă, lovituri împotriva...

Firma controlată se numeşte SC Juguar Imp SRL, iar verificările comisarilor de la Protecţia Consumatorului au fost făcute în urma unei sesizări primite de la un consumator. Verificările s-au derulat pe mai multe zile, atât la sediul acestuia, cât şi la cel al depozitului pe care îl deţine, în comuna Afumaţi, judeţul Ilfov. 

 

”În urma neregulilor constatate, comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au aplicat mai multe sancţiuni, după cum urmează: amenzi contravenţionale în valoare de 139.000 lei; oprirea temporară de la comercializare până la remedierea deficienţelor constatate, pentru circa 163.000 buc. produse nealimentare, în valoare de aproximativ 900.000 lei; interzicerea punerii la dispoziţie pe piaţă a circa 900 buc. jucării neconforme, în valoare de aproximativ 90.000 lei; interzicerea punerii la dispoziţie pe piaţă a circa 115.000 buc produse neconforme, în valoare de 4,16 milioane lei şi rechemarea de pe piaţă a produselor neconforme de acelaşi tip; propunerea emiterii deciziei de încetare a practicii comerciale incorecte; depozitul a fost sigilat până la definitivarea controlului”, precizează CRPCR, într-un comunicat de presă, de vineri.

 

Abaterile de la legislaţia în vigoare, în domeniu, au fost: existenţa unei practici comerciale incorecte (comercializare unor echipamente electrice şi a unor produse nealimentare de bucătărie însoţite de informaţia ”QUALITY GERMAN” fără a putea prezenta documente sau studii din care să rezulte veridicitatea informaţiei); comercializarea a diverse produse nealimentare fără a fi însoţite de documente necesare şi informaţii în limba română; comercializarea a diverse produse nealimentare fără a deţine declaraţie de conformitate; comercializarea unor jucării fără a avea menţionate, pe etichetă, informaţii în limba română privind avertismentele de siguranţă şi fără a fi însoţite de declaraţii de conformitate ; comercializarea a diverse produse nealimentare fără a fi însoţite de informaţii privind principalele caracteristici tehnice şi calitative, compoziţia, modul de utilizare sau eventualele riscuri previzibile;  lipsa certificatului de garanţie.

 

”Din păcate, o perioadă lungă de timp anumiţi operatori economici reuşesc să păcălească consumatorii. Singurul lucru de calitate germană dintre produsele lor este afirmaţia că acestea sunt de altă calitate, mult departe de ţara cu pricina”, a precizat Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Parteneri