24.8 C
București
marți, septembrie 26, 2023
AcasăConstantaDificultăți privind achiziția de energie electrică la aeroportul Mihail Kogălniceanu

Dificultăți privind achiziția de energie electrică la aeroportul Mihail Kogălniceanu

Articole Similare

Cele mai bune mașini de tractat rulote în 2023

Remorcarea unei mașini nu se rezumă doar la...

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...

Românii nu vor intra în SUA fără viză nici anul viitor

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti, a declarat că...

Sophia Loren a fost spitalizată

Sophia Loren a fost transportată de urgenţă la spital...

Companiile de stat au încă probleme cu achiziționarea energiei electrice, deoarece nu există prea mulți participanți la licitațiile pentru achiziționarea de gaze și curent electric. Pe lângă CNAPN și CNAIR, Aeroportul Mihail Kogălniceanu se află în aceeași situație, organizând o licitație pentru achiziționarea a 1600 de MWh.

Potrivit declarațiilor lui Bogdan Artagea, directorul aeroportului Mihail Kogălniceanu, în vară a mai fost organizată o licitație, însă nu s-a prezentat nimeni, fiind nevoie să apeleze la Furnizorul de Ultimă Instanță. Problema achiziționării de energie pare să fie una foarte comună, în special din cauza războiului din Ucraina, nici un furnizor nu dorind să semneze contracte pe termen lung din cauza instabilității prețurilor la energie. Aeroportul Mihail Kogălniceanu organizează o licitație pe 31 ianuarie 2023, la ora 15, pentru tranzacționarea a 1600 de MWh. Ofertele pot fi trimise prin e-mail.

În vară am organizat o licitație unde nu s-a prezentat nimeni, acum sperăm să se prezinte. O să vedem atunci, când se va face licitația. Până la următoarea licitație, vom apela la Furnizorul de Ultimă Instanță, altfel am rămâne fără curent. Deocamdată doar la curent electric facem licitație. Dacă nu se prezintă nimeni, până la următoarea licitație, vom sta pe FUI. Noi avem un preț, nu putem sări de prețul acela. Furnizorul de Ultimă Instanță a fost cu un preț mai mic decât s-a acceptat la licitație. Nu avem nici o limitare, trebuie să ieșim la licitație obligatoriu”, a afirmat Bogdan Artagea, directorul aeroportului Mihail Kogălniceanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, precizează că activitatea jurnalistică este scutită de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public, obținute din surse publice deschise.

 

Parteneri

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...