28.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăEconomicDivizia de creditare a companiei de criptomonede Genesis a depus o cerere...

Divizia de creditare a companiei de criptomonede Genesis a depus o cerere de protecţie în caz de faliment din SUA

Articole Similare

Genesis Global Capital, un important creditor cripto, a îngheţat răscumpărările clienţilor pe 16 noiembrie, după ce prăbuşirea bursei majore FTX a trimis unde de şoc în sectorul cripto.

Genesis este deţinută de firma de capital de risc Digital Currency Group (DCG).

Depunerea cererii de faliment este cel mai recent eşec cripto declanşat de colapsul pieţei care a şters anul trecut aproximativ 1.300 miliarde de dolari din valoarea activelor cripto.

În timp ce bitcoin a crescut până acum în 2023, colapsul pieţei a continuat să reverbereze prin sectorul extrem de interconectat.

Falimentul ”nu este un şoc pentru pieţe. Rămâne de văzut dacă efectul în lanţ va continua”, a spus Ivan Kachkovski, strateg valutar şi cripto la UBS.

Dosarul companiei la Curtea de Faliment din SUA pentru Districtul de Sud din New York a estimat că are peste 100.000 de creditori, că activele sale valorează 5,3 miliarde de dolari, iar datoriile, inclusiv pasivele între companii, erau în valoare de 5,1 miliarde de dolari la 30 noiembrie.

Genesis a conturat un plan de ieşire din faliment până pe 19 mai, conform dosarului depus în justiţie.

Acesta va încerca să-şi vândă activele la o licitaţie în termen de trei luni pentru a rambursa creditorii, se arată în dosarele instanţei.

Genesis Global Holdco, compania mamă a Genesis Global Capital, a depus, de asemenea, o cerere de protecţie în caz de faliment, împreună cu o altă unitate de creditare, Genesis Asia Pacific.

 

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...