20.4 C
București
duminică, mai 28, 2023
AcasăExterneGermania acordă Ucrainei un ajutor militar de 1,08 miliarde de dolari. Olanda...

Germania acordă Ucrainei un ajutor militar de 1,08 miliarde de dolari. Olanda le trimite două sisteme antiaeriene Patriot

Articole Similare

Germania urmează să ofere Ucrainei un ajutor militar în valoare de 1,08 miliarde de dolari, a anunţat vineri ministrul german al Apărării Boris Pistorius, relatează CNN.

Noul ministru german al Apărării a făcut acest anunţ în marja reuniunii Grupului de Contact privind Ucraina de la baza americană Ramstein, în vestul Germaniei, a declarat la CNN un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării.

Purtătorul de cuvânt german nu precizează, însă, în ce constau aceste ajutoare.

Berlinul nu a ajuns la un acord cu aliaţii din Occident ai Ucrainei, la această reuniune, în vederea trimiterii Kievului de tancuri de tip Leopard 2 şi a îndemnat Statele Unite să trimită, la rândul lor tancuri de tip M1 Abrams.

Presiunile asupra Germaniei să trimită tancuri grele Ucrainei sunt tot mai mari.

Frustrări ale unor state membre NATO faţă de Germania alimentează critici potrivit cărora Berlinul este mai încet în furnizarea de armament decât ceilalţi aliaţi din Occident ai Ucrainei.

Olanda trimite Ucrainei două sisteme antiaeriene de tip Patriot

Olanda urmează să trimită Ucrainei două sisteme de apărare antiaeriană de tip PATRIOT şi rachete, anunţă vineri într-un comunicat Ministerul olandez al Apărării, relatează CNN.

Aranjamente în vederea unei accelerări a acestor livrări au fost făcute vineri, în cadrul unei reuniuni a aliaţilor din Occident ai Ucrainei, la baza aeriană americană Ramstein, în vestul Germaniei, precizează în comunicat Ministerul olandez al Apărării.

Pentagonul a anunţat marţi că trupe ucrainene urmau să înceapă să fie formate în vederea folosirii sistemelor de tip Patriot la Fort Sill, în Oklahoma, unde Statele Unite desfăşoară propriile formări în operarea şi mentenanţa acestui sistem avansat de apărare antiaeriană.

Fort Sill este unua dintre cele patru instalaţii de bază de formare ale armatei americane şi găzduieşte şcoala de artilerie de campanie, care formează militari de peste un secol.

Parteneri

Engie şi Amazon au deschis cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia

Compania franceză Engie şi Amazon au inaugurat vineri cea...