26.1 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăBucurestiPe aeroportul Otopeni au fost descoperite persoane care au falsificat procuri notariale,...

Pe aeroportul Otopeni au fost descoperite persoane care au falsificat procuri notariale, de care au nevoie minorii când ies din țară

Articole Similare

Poliția de Frontieră a descoperit la Aeroportul Otopeni procuri notariale falsificate, necesare minorilor pentru a putea ieși din țară. Persoanele implicate sunt sub supraveghere judiciară.

În timpul controalelor de rutină, polițiștii au constatat că unii dintre însoțitorii minorilor au prezentat la control procuri false.

Ulterior investigațiilor realizate de polițiștii de frontieră, s-a constatat că părinții sau rudele copiilor au apelat la diverse persoane pentru falsificarea actelor. Aceștia afirmă că aveau nevoie de acordul celuilalt părinte pentru a putea ieși cu minorul din țară. Însă, aceștia au recunoscut că nu știau că procurile respective nu erau autentificate la notariat.

Potrivit declarației Poliției de Frontieră făcută pe Facebook, în timpul cercetărilor, s-a descoperit că părinții sau rudele copiilor au contactat diferite persoane pentru a le procura documentele necesare. Aceștia aveau nevoie de acordul celuilalt părinte pentru a putea ieși din țară cu minorul și au susținut că nu știau că documentele obținute nu erau autentificate la notariat. Polițiștii, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, conduc investigațiile. Până acum, au identificat mai mulți cetățeni români ca suspecți.

Conform Poliției de Frontieră, cetățenii români ar fi încasat sume de bani cuprinse între 150 și 500 de lei pentru a furniza documente falsificate. Aceștia ar fi identificat și atras potențiali clienți care aveau nevoie de astfel de procuri notariale. Se prezentau ca oficiali și emiteau documente false, în schimbul unei sume de bani. În urma acestor activități, au fost depistate și ridicate pentru continuarea cercetărilor mai multe documente false, matrițe pentru ștampile, laptop-uri, instrumente de stocare externe, telefoane mobile și sume de bani (ridicate pentru recuperarea prejudiciilor). De asemenea, au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind aduse la audieri.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...