5.9 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăExterneAcuzații serioase de încălcare a legii privind corupția în timpul războiului, la...

Acuzații serioase de încălcare a legii privind corupția în timpul războiului, la cel mai înalt nivel, în Kiev.

Articole Similare

Dacia și brandurile chinezești câștigă teren în Italia

În ultimele luni, piața auto italiană a înregistrat...

FSB recrutează ucraineni în Transnistria

Serviciul secret al Rusiei, FSB, recrutează ucraineni în Transnistria,...

Război în Ucraina, ziua 740. Vladimir Putin, acuzat că vrea să destabilizeze Germania

Război în Ucraina, ziua 740. Duminică, ministrul german al...

O acuzație gravă de corupție a fost făcută în plin război, la cea mai înalt nivel, în Kiev. Contractele pentru hrana soldaților ucraineni au prețuri de două până la trei ori mai mari decât normal.

Ministrul Apărării din Ucraina a respins, duminică, 22 ianuarie, presupusele acuzaţii de corupţie care au fost făcute de presa locală. Acestea se refereau la contractele semnate la preţuri mai ridicate decat in magazine pentru alimentele destinate soldaţilor.

Potrivit ZN.UA, un contract semnat pentru anul 2023, ar avea o valoare de 13 miliarde hrivne, echivalentul în dolari fiind de 350 de milioane la cursul actual.

Reznikov a declarat că informaţiile din presă sunt „false” şi că achiziţionează produsele relevante în conformitate cu procedurile prevăzute de lege.

Ministerul a spus că pregăteşte documentele necesare pentru deschiderea unei investigaţii referitoare la transmiterea acestor informaţii false care pot afecta interesele de apărare în această perioadă specială.

Ministerul a declarat că se verifică îndeaproape contractele ratificate şi menţionează „ideea de toleranţă zero faţă de corupţie”.

Reznikov, ministrul ucrainean al Apărării, a anunţat o „reuniune de urgenţă” pentru luni, care va fi însoţită de un „audit intern”, pentru a descoperi procedura și circumstanțele achiziționării alimentelor pentru personalul militar în 2023.

Reznikova subliniat că, în cazul în care vor fi detectate nereguli in activităţile funcţionarilor săi, aceştia vor fi trataţi conform legislaţiei în vigoare, conform comunicatului său.

Anul trecut, Ucraina a primit statutul de ţară candidată la aderarea la UE, iar acum speră să convingă Bruxelles-ul că este capabilă să implementeze reforme în ciuda războiului. Corupţia rămâne una dintre marile sale incertitudini. Un summit UE-Ucraina va avea loc la începutul lunii februarie, în timp ce Kievul aşteaptă o primă tranşă din ajutorul macrofinanciar european în valoare de 18 miliarde de euro pentru întregul an 2023.

Parteneri

Fermierii cer demiterea unor funcționari. În caz contrar, vor relua protestele

Fermierii au trimis o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis...