30.9 C
București
joi, iunie 19, 2025
AcasăConstantaCentrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanță se confruntă cu lipsă de...

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanță se confruntă cu lipsă de personal

Articole Similare

Obiectivul NATO a fost atins. Majoritatea aliaților, de acord cu cererea lui Donald Trump

Majoritatea aliaților Statelor Unite din NATO susțin cererea președintelui...

Trump, către Putin: „Fă-mi o favoare, fii mediator pentru tine însuți!”

Donald Trump a declarat miercuri că omologul său rus...

Rusia anunță că amenințarea nucleară nu mai este ipotetică

Rusia transmite un avertisment direct Washingtonului și acuză Israelul...

Noi reguli pentru obținerea cetățeniei în Ucraina. Criza demografică, o mare problemă

Noi reguli pentru obținerea cetățeniei în Ucraina. Ucrainenii...

„Avionul Apocalipsei” de 300.000.000$, adus la Washington. Trump, pregătit să îl îndrepte spre Iran

„Avionul Apocalipsei” este conceput să reziste impulsurilor electromagnetice și...

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța duce lipsă medici. Au fost organizate concursuri pentru ocuparea posturilor, dar cadrele medicale nu prea au fost interesate. E posibil ca medicii să considere această muncă grea, dar nu la fel de grea ca munca desfășurată, de exemplu, în Urgență sau pe o secție de Anestezie-Terapie Intensivă.

Șeful CRTS, dr. Alina Dobrotă, a declarat: “Am făcut tot ce se poate, dar nu suntem singurul centru din țară care se confruntă cu deficit de personal în acest domeniu. Din păcate, este o situație care se extinde. Dăm mereu anunțuri de angajare, dar mai rămâne ca și medicii să își dorească să lucreze într-o instituție organizată”. Cu toate acestea, chiar și cu mai puțini medici, activitatea se desfășoară zilnic fără probleme.

Reprezentanții instituției fac un nou apel către populație pentru a dona sânge. Solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județul nostru sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține la un nivel insuficient, comparativ cu cererile. Astfel, pacienți cu boli grave, copii și adulți, au nevoie de tratament transfuzional, iar fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament.

Din păcate, numărul celor care trec zilnic pragul CRTS este redus, comparativ cu perioada de dinainte de pandemia de Covid-19. Nu același lucru se poate spune despre numărul celor care au nevoie de tratament transfuzional, bolnavi cu diferite afecțiuni sau victime ale unor accidente rutiere, aflați în stare extrem de gravă, care au nevoie de acest lichid vital numit sânge.

Parteneri