35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăConstantaCentrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanță se confruntă cu lipsă de...

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanță se confruntă cu lipsă de personal

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine din Constanța duce lipsă medici. Au fost organizate concursuri pentru ocuparea posturilor, dar cadrele medicale nu prea au fost interesate. E posibil ca medicii să considere această muncă grea, dar nu la fel de grea ca munca desfășurată, de exemplu, în Urgență sau pe o secție de Anestezie-Terapie Intensivă.

Șeful CRTS, dr. Alina Dobrotă, a declarat: “Am făcut tot ce se poate, dar nu suntem singurul centru din țară care se confruntă cu deficit de personal în acest domeniu. Din păcate, este o situație care se extinde. Dăm mereu anunțuri de angajare, dar mai rămâne ca și medicii să își dorească să lucreze într-o instituție organizată”. Cu toate acestea, chiar și cu mai puțini medici, activitatea se desfășoară zilnic fără probleme.

Reprezentanții instituției fac un nou apel către populație pentru a dona sânge. Solicitările de sânge și componente sanguine ale spitalelor din județul nostru sunt în creștere, dar numărul donatorilor se menține la un nivel insuficient, comparativ cu cererile. Astfel, pacienți cu boli grave, copii și adulți, au nevoie de tratament transfuzional, iar fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament.

Din păcate, numărul celor care trec zilnic pragul CRTS este redus, comparativ cu perioada de dinainte de pandemia de Covid-19. Nu același lucru se poate spune despre numărul celor care au nevoie de tratament transfuzional, bolnavi cu diferite afecțiuni sau victime ale unor accidente rutiere, aflați în stare extrem de gravă, care au nevoie de acest lichid vital numit sânge.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...