3.4 C
București
marți, noiembrie 28, 2023
AcasăEconomicElizabeth Holmes, supranumită cândva „noul Steve Jobs”, a încercat să fugă din...

Elizabeth Holmes, supranumită cândva „noul Steve Jobs”, a încercat să fugă din ţară după ce a fost condamnată pentru fraudă

Articole Similare

Legumele și fructele, suplimentele alimentare și zaharurile, alimentele cu abateri de la norme în 2023

Legumele și fructele, suplimentele alimentare și zaharurile sunt produsele...

Australia are prea multe oi, iar fermierii le oferă gratuit

Excesul de carne de oaie din Australia a făcut...

Biden nu participă la COP28 în Dubai

Preşedintele american Joe Biden nu va participa la Conferinţa...

Trei studenţi palestinieni, împuşcaţi în Vermont

Trei studenţi palestinieni au fost împuşcaţi în Burlington, Vermont,...

Elizabeth Holmes a fost găsită vinovată în luna ianuarie a anului trecut pentru că i-a înşelat pe investitori atunci când s-a aflat conducea Theranos, startup-ul ce promitea o tehnologie revoluţionară prin care ar fi fost posibilă efectuarea a mii de analize medicale din prelevarea a doar câtorva picături de sânge. 

În noiembrie anul trecut, ea a primit sentinţa: peste 11 ani de închisoare. A făcut însă apel şi nu îşi va începe ispăşirea pedepsei decât în această primăvară, o perioadă de aşteptare pe care procurorii au descris-o ca fiind „generoasă”, datorată faptului că fosta femeie de afaceri de succes este însărcinată.

Acuzaţia că ar fi încercat să părăsească ţara anul trecut a apărut ca parte a unui nou dosar al procurorilor care susţin că Holmes ar trebui să înceapă să-şi ispăşească pedeapsa, în loc să trăiască pe o proprietate a cărei întreţinere costă 13.000 de dolari pe lună. În dosar, procurorii susţin că Holmes nu a prezentat dovezi convingătoare că nu prezintă risc să fugă din ţară, aşa cum au declarat avocaţii ei, şi au invocat presupusul incident din 2022 pentru a-şi susţine teoria.

„Guvernul a luat cunoştinţă la 23 ianuarie 2022 că inculpata Holmes a rezervat un zbor internaţional către Mexic cu plecare la 26 ianuarie 2022, fără a avea o călătorie de întoarcere programată”, se arată în dosar. „Abia după ce guvernul a adus în discuţie acest zbor neautorizat cu avocatul apărării, călătoria a fost anulată”, precizează procurorii.

Acum, în urma condamnării sale la închisoare, procurorii spun că „imboldul de a fugi nu a fost niciodată mai mare”, iar Holmes „are mijloacele necesare pentru a acţiona pe baza acestui imbold”.

Avocaţii săi susţin că rezervarea de călătorie a fost făcută de clienta lor înainte ca ea să fie declarată vinovată, iar fostul director executiv al Theranos a sperat că verdictul va fi diferit şi că va putea face această călătorie pentru a participa la nunta unor prieteni din Mexic.

Într-un dosar anterior depus în instanţă, avocaţii lui Holmes au cerut eliberarea ei din arest până la judecarea apelului, afirmând că Elizabeth Holmes nu prezintă risc de fugă sau o ameninţare pentru comunitate.

Holmes a primit ordin să se predea poliţiei la 27 aprilie 2023, moment în care va începe să execute pedeapsa cu închisoarea.

„Nu există două sisteme de justiţie – unul pentru cei bogaţi şi unul pentru cei săraci – există un singur sistem de justiţie penală în această ţară”, au declarat procurorii în dosar. Ei susţin că „în cadrul acestui sistem, a venit timpul” ca Holmes să răspundă pentru crimele sale.

Evaluată la un moment dat la 9 miliarde de dolari, compania Theranos a atras investitori şi parteneri de top susţinând că a dezvoltat o tehnologie pentru a testa o gamă largă de afecţiuni folosind doar câteva picături de sânge. Compania a început să se destrame după ce o investigaţie a Wall Street Journal din 2015 a arătat că Theranos efectua folosind tehnologia proprie doar câteva din sutele de teste pe care le oferea, iar acurateţea acestor analize era îndoielnică.


 

Parteneri

Legumele și fructele, suplimentele alimentare și zaharurile, alimentele cu abateri de la norme în 2023

Legumele și fructele, suplimentele alimentare și zaharurile sunt produsele...