26.1 C
București
vineri, iulie 12, 2024
AcasăExterneRăzboi în Ucraina. Propagandiștii lui Vladimir Putin tună și fulgeră: ”Ar trebui...

Război în Ucraina. Propagandiștii lui Vladimir Putin tună și fulgeră: ”Ar trebui să trimitem soldați în Berlin și Paris”

Articole Similare

Război în Ucraina. Indecizia Occidentului de a trimite rapid armament greu Ucrainei „ucide și mai mulți dintre oamenii noștri”, a avertizat consilierul președintelui Volodmir Zelenski.

Război în Ucraina. Ucrainenii sunt, însă, mulțumiți de echipamentele militare pe care le-au promis statele occidentale la ultima întâlnire de la Ramstein.

Unele dintre aceste echipamente nici nu au fost făcute publice, a spus ministrul ucrainean al apărării.

Pe de altă parte, continuă luptele în estul Ucrainei. Un atac al rușilor în direcția Zaporojie a fost blocat de ucraineni, cu pierderi grele pentru invadatori.

În estul Ucrainei se duc lupte grele pentru fiecare petic de pământ. Un T-72, relicvă din vremurile sovietice, huruie prin pădure, aproape de zona cea mai fierbinte a frontului: orașul Bahmut.

Militar: ”Acesta, ce avem noi, este un tanc stupid. Doar un lansator de rachete, făcut acum multă, multă vreme. Nu poate fi o amenințare reală.”

Linia de contact dintre forțele combatante se întinde pe sute de kilometri.

Alex Rossi, Sky News: ”Suntem chiar la marginea orașului Bahmut. La vreo doi kilometri în direcția aceea, sunt rușii… Nu prea departe… Nu vă putem arăta linia orizontului, pentru că trebuie să rămânem ascunși în tranșee, pe aceste poziții apărate de ucraineni. Ei sunt îngrijorați că, fără mai multă tehnică militară modernă, primită rapid de la aliați, nu vor reuși să mențină aceste poziții.”

Președintele Zelenski crede că i-ar trebui 300 de tancuri moderne pentru a respinge ofensiva majoră plănuită de Rusia, probabil la primăvară. De altfel, propagandiștii lui Putin tună și fulgeră în mass-media rusă, din cauza ajutoarelor pe care Vestul le-a promis Ucrainei.

Vladimir Soloviov, realizator rus de televiziune: ”Ar trebui să trimitem trupe în Berlin! Și să nu le mai retragem de acolo!
Macron a zis că oferă tancuri ușoare. Așa că trebuie să trimitem trupe în Paris! Și să nu ne mai retragem trupele de acolo niciodată! Proștii de Gorbaciov și Elțîn au retras trupele noastre din Europa de Est. Prostul de Hrușciov a închis baza noastră din Finlanda. După al Doilea Război Mondial, americanii încă ocupă zone întinse din Europa. Trupele lor sunt staționate acolo! Noi ce căutăm acasă?!”

La Moscova, zeci de membri ai Partidului Comunist au depus flori la mormântul lui Vladimir Lenin, cu ocazia împlinirii a 99 de ani de la moartea liderului bolșevic.

Situația pe front nu e favorabilă Rusiei, admite Ghenadi Ziuganov, președintele Partidului Comunist rus: ”În următoarele trei sau patru luni vom avea de-a face cu schimbări radicale pe linia frontului. De ce? Pentru că potențialul militar industrial european și american e destul de ridicat. Vor începe să livreze arme și să trimită oameni talentați în Ucraina, o să-i mobilizeze împotriva Rusiei. Nu avem niciun drept să acceptăm asta. Din aceste motive, trebuie să facem totul ca să învățăm de la Lenin cum să câștigăm. Lenin a câștigat în condiții foarte dificile.”

Între timp, la Kiev, în prezența lui Volodimir Zelenski și a soției sale, au avut loc funeraliile ministrului de Interne și ale celorlalți funcționari ai ministerului, morți în elicopterul prăbușit într-o suburbie a Kievului, lângă o gradinită.

În total, 14 oameni, între care un copil, au pierit în tragedie.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...