24.8 C
București
marți, septembrie 26, 2023
AcasăEconomicReforma pensiilor anunţată de Emmanuel Macron are un susţinător neaşteptat: Elon Musk

Reforma pensiilor anunţată de Emmanuel Macron are un susţinător neaşteptat: Elon Musk

Articole Similare

Cele mai bune mașini de tractat rulote în 2023

Remorcarea unei mașini nu se rezumă doar la...

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...

Românii nu vor intra în SUA fără viză nici anul viitor

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti, a declarat că...

Sophia Loren a fost spitalizată

Sophia Loren a fost transportată de urgenţă la spital...

„Vârsta de pensionare de 62 de ani a fost stabilită când speranţa de viaţă era mult mai mică. Este imposibil ca un număr mic de lucrători să susţină un număr masiv de pensionari”, a arătat Elon Musk într-un tweet apreciat de 63.000 de utilizatori şi distribuit de aproape 4.000 de ori.

Guvernul francez vrea să majoreze vârsta de pensionare de la 62 la 64 de ani, cu un stagiu de cotizare mărit la 43 de ani.

Vârsta de pensionare de 62 de ani fusese introdusă în 2010, în timpul preşedintelui Nicolas Sarkozy. De atunci, speranţa de viaţă a crescut foarte puţin în Franţa, spre deosebire de ceea ce susţine Elon Musk. Potrivit cifrelor INSEE, la acea dată, era de 84,6 ani pentru femei şi 78 de ani pentru bărbaţi. În 2022, aceasta a fost de 85,2 ani (+0,8 ani) pentru femei şi de 79,3 ani (+1,3 ani) pentru bărbaţi, menţionează Le Figaro.

Emmanuel Macron şi Elon Musk s-au întâlnit la începutul lunii decembrie 2022, în timpul vizitei de stat a preşedintelui francez în Statele Unite. După întâlnirea lor de la New Orleans (Louisiana), şeful statului francez a dat asigurări pe Twitter că a avut „o discuţie clară şi sinceră” cu Elon Musk. „Termeni de utilizare transparenţi, consolidarea semnificativă a moderării conţinutului şi protecţia libertăţii de exprimare: Twitter trebuie să facă efortul de a se conforma reglementărilor europene”, a postat Macron. „A fost o onoare să vă revăd. Aşteptăm cu nerăbdare proiectele noastre interesante din Franţa”, a răspuns Elon Musk la unul dintre tweet-urile şefului statului francez.

Parteneri

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...