14.5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăBucurestiASPA a prins 14 câini în zona locul Morii, acolo unde o...

ASPA a prins 14 câini în zona locul Morii, acolo unde o femeie a sfâșiată

Articole Similare

Echipa ASPA București a început duminica dimineață o acțiune de capturare a câinilor din zona Lacul Morii. Acțiunea a fost finalizată duminică seară cu prinderea a 12 câini adulți și 2 pui. În total, au fost capturați 14 câini. Acțiunea a fost întreprinsă după ce o femeie a fost atacată și ucisă de o haită de câini, sâmbătă, în timp ce alerga în zona respectivă.

Aceștia au declarat într-un comunicat postat aseară pe Facebook:

„Toți câinii capturați sunt fără microcip. 4 dintre aceștia fac parte din grupul celor identificați ieri pe câmp, fiind tranchilizați de la distanță. Acestora le-au fost prelevate probe de către polițiști pentru a se stabili dacă sunt cei care au atacat ieri dimineață. Restul câinilor, printre care și un metis de amstaff, au fost ridicați de pe străzile adiacente câmpului, respectiv Drumul la Roșu, Calea Giulești, str. Fântâna Domnească. Sunt câini ieșiți din curți, lăsați liberi pe stradă. În acest sens, vom sesiza poliția.”

Acțiunea demarată de către ASPA a început duminică dimineața și s-a terminat seara după ce s-a întunecat afară, fiind coordonată de directorul ASPA, Georgiana Preda, împreună cu directorul general adjunct, Cătălina Trănescu, și doi medici veterinari, Ovidiu Roșu și George Radu.

ASPA neagă acuzațiile conform cărora ar elibera câinii după ce i-ar captura, afirmând că animalele sunt duse în siguranță în adăposturile ASPA, unde sunt microcipați și înregistrați.

Tragedia care a șocat întreaga țară a avut loc când Ana Oroș, o femeie în vârstă de 43 de ani din București, a fost atacată și ucisă de câini în zona Lacul Morii, după ce aceasta a ieșit la alergat. Femeia trecuse printr-o situație similară și în trecut, însă atunci a scăpat cu viață, alegându-se doar cu răni grave care au putut fi tratate.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Parteneri

Salamul de Sibiu revine oficial în SUA

Primul produs românesc de origine animală exportat pe piața...