15.4 C
București
marți, mai 28, 2024
AcasăExterneGermania nu va bloca livrarea de tancuri poloneze către Ucraina

Germania nu va bloca livrarea de tancuri poloneze către Ucraina

Articole Similare

Germania nu s-ar opune, dacă Polonia vrea să livreze Ucrainei tancurile Leopard de fabricaţie germană, a declarat duminică ministrul german de externe, Annalena Baerbock, la postul francez de televiziune LCI, în ceea ce pare a fi cel mai clar semnal de până acum din partea Berlinului că aliaţii europeni ar putea livra aceste echipamente.

 

Întrebată, în interviul acordat televiziunii franceze LCI ce s-ar întâmpla dacă Polonia şi-ar trimite tancurile Leopard 2 fără aprobarea Germaniei, Baerbock a răspuns printr-un translator: „Deocamdată, întrebarea nu a fost pusă, dar dacă ni se va pune, nu le vom sta în cale”.

Varşovia trebuie să facă o cerere oficială către Berlin în acest sens, a arătat ministrul german de externe, reprezentantă a Partidului Verzilor, care guvernează în coaliţie cu social-democraţii lui Olaf Scholz.

În calitate de producător al tancurilor Leopard, Berlinul are drept de veto în ceea ce priveşte transferul acestora.

Test drive: Toyota Corolla Cross sau cum să ai mașina ideală pentru familie în 2023

Şi cancelarul Olaf Scholz a fost întrebat duminică, la Paris, despre chestiunea spinoasă a tancurilor Leopard. El a fost mai evaziv, repetând necesitatea de a acţiona în consultare cu aliaţii Ucrainei în probleme de livrare de arme.

Parteneri

România va livra grâu Israelului şi va primi tehnologie la schimb

Ministrul israelian al Agriculturii, Avi Dichter, a semnat duminică...