19 C
București
sâmbătă, mai 18, 2024
AcasăExterneLavrov: „Războiul Occidentului împotriva Rusiei nu mai este hibrid, ci aproape real”

Lavrov: „Războiul Occidentului împotriva Rusiei nu mai este hibrid, ci aproape real”

Articole Similare

Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a declarat că războiul „hibrid” al Rusiei cu țările occidentale a devenit aproape „real”.

Lavrov a făcut această declarație după o serie de discuții cu ministrul sud-african de Externe, Naledi Pandor.

„Când vorbim despre ceea ce se întâmplă acolo, în Ucraina, vorbim despre faptul că acesta nu mai este un război hibrid, ci aproape unul real, pe care Occidentul îl pregătește de mult timp împotriva Rusiei, încercând să distrugă tot ce este rusesc: de la limbă la cultură, care a fost în Ucraina timp de secole, și interzicând oamenilor să vorbească limba lor maternă”, a declarat Serghei Lavrov într-o conferință de presă, potrivit Kommersant.

Lavrov, atac la adresa fostului și actualului președinte al Ucrainei

De asemenea, Serghei Lavrov a declarat că atât fostul, cât și actualul președinte al Ucrainei au fost aleși sub lozinci de pace, dar „instantaneu, imediat după alegeri, s-au transformat în președinți de război, președinți-rusofoni”.

La 18 ianuarie, șeful Ministerului rus de Externe a declarat că „operațiunea militară” din Ucraina a fost un răspuns la „războiul hibrid” declanșat de Occident. Secretarul de presă al președintelui, Dmitri Peskov, a precizat cu o zi înainte că țările occidentale duc un război prin intermediari împotriva Rusiei, care „include elemente de participare indirectă la ostilități și elemente de război economic, război financiar, război juridic”. Vladimir Putin susține că Rusia a lansat o operațiune militară pentru a „opri războiul”.

Parteneri

Salamul de Sibiu revine oficial în SUA

Primul produs românesc de origine animală exportat pe piața...