6.8 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăPrahovalibera.roPărinte ajuns cu copilul la spital, cu febră. Reacția neașteptată a medicului:...

Părinte ajuns cu copilul la spital, cu febră. Reacția neașteptată a medicului: ”Ai termometru?”

Articole Similare

Rusia va avea îndrăzneala să atace Europa? De ce nu este imposbil

Varianta ca Rusia să extindă operațiunile militare împotriva democrațiilor...

SUA şi Marea Britanie au desfăşurat noi lovituri asupra unor ţinte houthi în Yemen

SUA şi Marea Britanie au desfăşurat, sâmbătă, lovituri împotriva...

Un bărbat s-a prezentat la Spitalul de Copii Brașov cu fiul său, care prezenta simptome de febră, însă a susținut că medicul care i-a preluat cazul a pus în pericol viața copilului datorită comportamentului său lipsit de interes.

Medicul l-a luat pe copil și l-a examinat, i-a luat un pic de sânge din deget și i-a spus părinților să aștepte afară. După jumătate de oră, medicul a ieșit cu o rețetă și le-a spus că copilul nu are nimic, că e doar o infecție virală și să plece acasă, după ce au așteptat trei ore să fie preluați de medic, potrivit Ziariști.ro

Odată ce bărbatul a susţinut că fiul său are o temperatură ridicată, medicul a cedat, în cele din urmă, şi a efectuat o evaluare.

Tatăl copilului a relatat când a spus că micuțul lui are febră de 40 de grade, medicul a întrebat „Ce, mă? Ai termometru?”, înfuriat că i s-a spus că micuțul are febră, medicul a luat copilul înapoi, i-a luat temperatura – ceea ce ar fi trebuit să facă de la început, deoarece acesta era motivul pentru care au mers la spital – și a văzut că are febră de 40. I-a administrat un novocalmin și i-a întrebat dacă mai luase vreodată acest medicament, în cazul în care nu, i-a spus că nu este o problemă și îl poate trimite acasă.

Când bărbatul s-a îndreptat spre casă, el a observat că fiul său nu răspundea și avea gura închisă. El a remarcat cât de norocos a fost că se afla în apropierea Spitalului Județean, deoarece medicii de acolo au putut să-l salveze pe copil.

În schimb, reprezentantul Spitalului de Copii Brașov a transmis o informație diferită cu privire la eveniment.

Copilului i s-a măsurat temperatura. În prima fază nu avea, după care fetele au constatat, totuși, că este cu temperatură și i-au pus un supozitor, cu novocalmin. După ce i se pune copilului supozitorul, părinții trebuie să aștepte o jumătate de oră să se termometrizeze din nou. Între timp, fetele mi-au spus că părinții au luat copilul și au dispărut și, în clipa aia, probabil au ajuns acasă, copilul nu era bine, a făcut, se pare, o convulsie febrilă. Efectul medicamentului durează, durează câteva minute, o jumătate de oră, uneori chiar mai mult, timp în care probabil că a făcut o convulsie, părinții s-au speriat și au intrat cu el la Județean”, a explicat dr Marcel Albean, purtător de cuvânt Spitalul de Copii Brașov.

La acest moment copilul este internat la Spitalul de Copii, împreună cu mama sa. Are o angină, care a evoluat bine și urmează să fie externat.

Parteneri