26.1 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăExterneRefugiați ucraineni, exploatați în fabrici de țigări contrafăcute

Refugiați ucraineni, exploatați în fabrici de țigări contrafăcute

Articole Similare

Poliția spaniolă a anunțat dezmembrarea unei rețele ce exploata refugiați ucraineni și făcea milioane de euro vânzând cantități uriașe de țigări contrafăcute.

Refugiați ucraineni care erau ținuți înghesuiți în locuințe improvizate și erau puși să muncească în trei fabrici ilegale de tutun

Rețeaua este acuzată de contrabandă cu „cantități mari” de tutun. Țigările contrafăcute erau vândute în toată Spania și în țările vecine, a precizat Garda Civilă spaniolă, arată news.ro.

27 de persoane au fost arestate în Spania în cadrul anchetei, care a fost efectuată cu ajutorul agenției europene de poliție Europol.

În același timp, au fost confiscate zece tone de frunze de tutun și 3,5 milioane de pachete de țigări, în valoare totală de 37,5 milioane de euro, dar și vehicule de lux, bijuterii și 300.000 de euro în numerar.

Cele trei fabrici, situate în regiunea viticolă La Rioja (nord), Sevilla (sud) și Valencia (est), erau echipate cu utilaje de „tehnologie avansată” și puteau produce 540.000 de pachete de țigări pe zi, se arată în comunicat.

Rețeaua angaja ucraineni care fie au venit ilegal în Spania, fie au sosit ca solicitanți de azil după începerea războiului din Ucraina ,în februarie 2022.

Aceștia erau puși să muncească ore îndelungate și trăiau chiar în incinta atelierelor, înghesuiți în module improvizate din prefabricate și fără a putea părăsi instalațiile, pentru a nu fi depistați.

Liderii rețelei, în schimb, spălau sume importante de bani și duceau o viață de lux în stațiunea turistică Marbella, pe Costa del Sol, au precizat autoritățile.

Pentru că afacerile le mergeau excelent, liderii rețelei intenționau să deschidă și o a patra fabrică, la Osuna (Sevilla), pentru a crește și mai mult producția și, prin urmare, profiturile. Aduseseră deja echipamentele necesare, pe care acum le-a confiscat poliția.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...