5.9 C
București
marți, martie 5, 2024
AcasăExterneAfganistan: Mai mult de 100 de oameni și zeci de mii de...

Afganistan: Mai mult de 100 de oameni și zeci de mii de animale au murit de frig

Articole Similare

Dacia și brandurile chinezești câștigă teren în Italia

În ultimele luni, piața auto italiană a înregistrat...

FSB recrutează ucraineni în Transnistria

Serviciul secret al Rusiei, FSB, recrutează ucraineni în Transnistria,...

Război în Ucraina, ziua 740. Vladimir Putin, acuzat că vrea să destabilizeze Germania

Război în Ucraina, ziua 740. Duminică, ministrul german al...

Gerul a ucis cel puțin 124 de persoane și zeci de mii de animale în Afganistan, țară care se confruntă cu cea mai grea iarnă din ultimele decenii.

Aproximativ 124 de oameni au murit din cauza temperaturilor scăzute din Afganistan în ultimele două săptămâni, au anunțat oficialii talibani. Totodată, circa 70.000 de animale au decedat în cea mai friguroasă iarnă din ultimii ani, a declarat Ministerul de Stat pentru gestionarea dezastrelor.

Mai multe agenții umanitare și-au suspendat operațiunile în ultimele săptămâni, după ce talibanii au interzis femeilor afgane să lucreze pentru organizațiile neguvernamentale. În ciuda crizei, vedictul nu va fi schimbat, a anunțat unul dintre oficialii talibanilor.

Mollahul Mohammad Abbas Akhund, ministrul interimar al gestionării dezastrelor, a declarat pentru BBC că multe zone din Afganistan sunt acum complet izolate din cauza zăpezii.

De asemenea, elicoptere militare au fost trimise în ajutor, dar în cele mai înalte regiuni nu au putut ateriza.

Cei mai mulți dintre cei care și-au pierdut viața din cauza frigului erau păstori sau oameni care locuiau în zonele rurale. Ei nu aveau acces la asistență medicală. Suntem îngrijorați de cei care încă trăiesc în regiunile muntoase. Cele mai multe dintre drumurile care trec prin munți au fost închise din cauza zăpezii. Mașinile au rămas blocate acolo, iar pasagerii au murit din cauza temperaturilor scăzute„, a precizat mollahul Akhund, pentru presa internațională.

blank

Parteneri

Fermierii cer demiterea unor funcționari. În caz contrar, vor relua protestele

Fermierii au trimis o scrisoare deschisă lui Klaus Iohannis...