1 C
București
sâmbătă, ianuarie 28, 2023
AcasăExterneAfganistan: Mai mult de 100 de oameni și zeci de mii de...

Afganistan: Mai mult de 100 de oameni și zeci de mii de animale au murit de frig

Articole Similare

Topul celor mai bune mașini second hand de buget

Oricât de incredibil ar părea, există și mașini...

Gripă aviară la o fermă de curcani din Brașov

Un focar de gripă aviară a fost detectat la...

Trupele Wagner decimate în Ucraina ajung în cimitire

Se știe deja că Grupul Wagner a recrutat pușcăriași...

SUA a trimis un nou ambasador în Rusia

Lynne Tracy, noul ambasador al Statelor Unite în Federaţia...

Gerul a ucis cel puțin 124 de persoane și zeci de mii de animale în Afganistan, țară care se confruntă cu cea mai grea iarnă din ultimele decenii.

Aproximativ 124 de oameni au murit din cauza temperaturilor scăzute din Afganistan în ultimele două săptămâni, au anunțat oficialii talibani. Totodată, circa 70.000 de animale au decedat în cea mai friguroasă iarnă din ultimii ani, a declarat Ministerul de Stat pentru gestionarea dezastrelor.

Mai multe agenții umanitare și-au suspendat operațiunile în ultimele săptămâni, după ce talibanii au interzis femeilor afgane să lucreze pentru organizațiile neguvernamentale. În ciuda crizei, vedictul nu va fi schimbat, a anunțat unul dintre oficialii talibanilor.

Mollahul Mohammad Abbas Akhund, ministrul interimar al gestionării dezastrelor, a declarat pentru BBC că multe zone din Afganistan sunt acum complet izolate din cauza zăpezii.

De asemenea, elicoptere militare au fost trimise în ajutor, dar în cele mai înalte regiuni nu au putut ateriza.

Cei mai mulți dintre cei care și-au pierdut viața din cauza frigului erau păstori sau oameni care locuiau în zonele rurale. Ei nu aveau acces la asistență medicală. Suntem îngrijorați de cei care încă trăiesc în regiunile muntoase. Cele mai multe dintre drumurile care trec prin munți au fost închise din cauza zăpezii. Mașinile au rămas blocate acolo, iar pasagerii au murit din cauza temperaturilor scăzute„, a precizat mollahul Akhund, pentru presa internațională.

blank

Parteneri

Gripă aviară la o fermă de curcani din Brașov

Un focar de gripă aviară a fost detectat la...