26.1 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăConstantaComponentă a unei rachete, adusă de valuri pe o plajă din România

Componentă a unei rachete, adusă de valuri pe o plajă din România

Articole Similare

Componenta, despre care se crede că ajuta la propulsarea unei rachete rusești, a fost scoasă la mal și ridicată de pompierii constănţeni, care au precizat că nu prezintă niciun pericol. Obiectul va fi predat Ministerului Apărării Naţionale, potrivit News.ro.

UPDATE ora 12:12. Potrivit surselor News.ro, componenta descoperită în apropiere de Gura Portiței aparține unei rachete de proveniență rusească.

***

Știrea inițială:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că duminică seară, echipajul pirotehnic din cadrul ISU  a fost solicitat să intervină pentru ridicarea unui element care se presupune a fi de muniţie, scos la mal de valuri, în zona Periboina – Săcele. 

„La faţa locului, echipajul format din trei subofiţeri şi un ofiţer a identificat obiectul ca fiind booster de rachetă. Acesta a fost ridicat şi depozitat, iar, în cursul zilei de astăzi, va fi predat structurilor specializate din cadrul Ministerului Apărării Naţionale. (…)”, a anunţat ISU Dobrogea.

Iniţial, componenta fusese prezentată de ISU ca fiind motorul rachetei.

Sursa citată a menţionat că persoanele care găsesc elemente de muniţie au obligaţia să sune la 112, să anunţe primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...