3.4 C
București
marți, noiembrie 28, 2023
AcasăExterneDuma de Stat anunță că rușii vor putea pleca din țară doar...

Duma de Stat anunță că rușii vor putea pleca din țară doar cu programare prealabilă la autorități

Articole Similare

Legumele și fructele, suplimentele alimentare și zaharurile, alimentele cu abateri de la norme în 2023

Legumele și fructele, suplimentele alimentare și zaharurile sunt produsele...

Australia are prea multe oi, iar fermierii le oferă gratuit

Excesul de carne de oaie din Australia a făcut...

Biden nu participă la COP28 în Dubai

Preşedintele american Joe Biden nu va participa la Conferinţa...

Trei studenţi palestinieni, împuşcaţi în Vermont

Trei studenţi palestinieni au fost împuşcaţi în Burlington, Vermont,...

Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului din Moscova, a pregătit mai multe schimbări ale legislației rusești care ar permite părăsirea țării doar cu o programare prealabilă la autorități, relatează RBC.

Autoritățile vor controla plecarea rușilor din țară

Probabil pentru a disimula importanța măsurii, aceasta nu este prevăzută într-un nou proiect legislativ, ci în mai multe amendamente aduse legii „Cu privire la autostrăzi și activități rutiere în Rusia” care obligă autoritățile să păstreze data și ora trecerii granițelor Rusiei cu mașina.

Propunerile au fost făcute de către Evgheni Moskicev, șeful Comisiei de transport din Duma de Stat, acestea stipulând, printre altele, că persoanele care vor să părăsească Rusia vor „putea rezerva data și ora trecerii frontierei prin sistemul informațional de stat al documentelor electronice de transport”.

Modificările vor afecta mașinile deținute atât de cetățeni ruși, cât și de cetățeni străini și apatrizi, urmând să se aplice atât transportatorilor, cât și persoanelor fizice.

Modificările ar trebui să intre în vigoare de la 1 martie

Documentul prevede că, în cazul adoptării amendamentelor, guvernul rus va crea o procedură care va include: lista documentelor necesare pentru a face o rezervare; controlul la trecerea frontierei; categoriile de vehicule care vor putea trece cu prioritate prin punctele de control; procedura pentru poziționarea vehiculelor de-a lungul drumului pentru a asigura posibilitatea de deplasare pe acesta, potrivit hotnews.ro.

Documentul specifică că modificările ar trebui să intre în vigoare de la 1 martie 2023 și că pot fi aplicate până în aceeași dată a anului viitor. El mai specifică că autoritățile vor putea refuza o rezervare doar dacă solicitantul nu furnizează documentele și informațiile necesare.

Parteneri

Legumele și fructele, suplimentele alimentare și zaharurile, alimentele cu abateri de la norme în 2023

Legumele și fructele, suplimentele alimentare și zaharurile sunt produsele...