28.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăExterneIranul ameninţă cu represalii

Iranul ameninţă cu represalii

Articole Similare

Iranul anunţă marţi că urmează să adopte ”măsuri reciproce” ca reacţie faţă de noi sancţiuni impuse luni de către Uniunea Europeană (UE) şi Regatul Unit, în urma reprimării contestării din această ţară.

 

Iranul ”condamnă cu forţă” aceste sancţiuni şi ”va anunţa în curând lista noilor sancţiuni” care vizează persoane şi entităţi ”care încalcă drepturile omului sau promovează terorismul” în UE şi Regatul Unit, anunţă într-un comunicatv un purtător de cuvânt al Ministerului iranian de Externe.

 

Miniştrii de Externe ai UE au adăugat luni, la o reuniune, la Bruxelles, 37 de persoane sau entităţi iraniene pe lista de sancţiuni privind încălcarea drepturilor omului.

Această a patra serie de sancţiuni intervine în contextul unor tensiuni tot mai mari între Iran şi UE, care acuză Teheranul de reprimatrea manifestaţiilor care au urmat morţii lui Mahsa Amini, la 16 septembrie, şi de furnizarea de drone Rusiei în Războiul din Ucraina.

Patru comandanţi ai Corpului Gardienilor Publici (IRGC) şi 12 unităţi din cadrul acestei forţe se află pe lista UE.

Femeile din Iran își ard hijaburile. Proteste uriașe după ce Masha Amiri a murit pentru că nu își legase corect vălul

Europenii l-au sancţionat, de asemenea, pe ministrul iranian al Sporturilor, Seyed Hamid Sajjadi Hazaveh, din cauza unor ”presiuni exercitate asupra atleţilor”.

Patru deputaţi şi doi directori ai radioteleviziunii iraniene se află, de asemenea, între personalităţile sancţionate.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...