25.4 C
București
sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăExterneRusia avertizează Germania în legătură cu tancurile Leopard: Astfel de livrări nu...

Rusia avertizează Germania în legătură cu tancurile Leopard: Astfel de livrări nu sunt de bun augur pentru viitorul relațiilor

Articole Similare

Rusia trimite o undă de șoc direct în Germania. Kremlinul a transmis un semnal categoric și a avertizat autoritățile de la Berlin în cazul în care va livra Ucrainei tancuri de luptă Leopard. O declarație radicală în acest sens a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Rusia avertizează Germania. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus ce se va petrece dacă Berlinul va livra Ucrainei tancuri de luptă Leopard. Mai exact, Kremlinul a atras atenția cu privire la deteriorarea în continuare a relațiilor ruso-germane dacă Berlinul va livra tancuri de luptă Leopard Ucrainei.

„Astfel de livrări nu sunt de bun augur pentru viitorul relațiilor”, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenției de presă Interfax.

Reacția purtătorului de cuvânt al Kremlinului vine într-un moment în care presiunea crește asupra Germaniei pentru a autoriza trimiterea acestor blindate.

Germania, amenințată din cauza tancurilor Leopard 2

Polonia a anunțat că intenționează să-și trimită tancurile Leopard, de fabricație germană, în Ucraina, dar Germania nu a spus că va face la fel. Moscova a criticat în mod repetat livrările de arme occidentale către Ucraina ca o escaladare a războiului.

În urmă cu câteva zile, ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a susținut că Germania nu va împiedica Polonia să trimită tancurile Leopard 2 în Ucraina.

„Deocamdată, subiectul nu a fost pus, dar dacă am fi întrebați, nu am sta în cale”, a spus Baerbock în clipa în care a fost chestionată ce s-ar întâmpla dacă Polonia și-ar expedia tancurile Leopard 2 fără acordul Germaniei. Ea a ținut să arate că știe cât de importante sunt aceste tancuri.

Berlinul a primit critici dure din partea Poloniei pentru poziția sa ambiguă

Până în acest moment, Berlinul a fost precaut să transfere tancurile extrem de sofisticate Leopard 2 în Ucraina, de teamă că acest lucru ar putea provoca extinderea războiului rusesc în această țară. Din cauza acestei atitudini, Berlinul a primit critici dure din partea Poloniei pentru poziția sa ambiguă.

„Atitudinea Germaniei este inacceptabilă. A trecut aproape un an de când a început războiul. Oameni nevinovați mor în fiecare zi”, a declarat premierul polonez Mateusz Morawiecki.

Rusia fac ravagii în orașele ucrainene cu borbadamentele și că obiective civile sunt atacate, iar femei și copii sunt uciși.

În weekendul care a trecut, Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a reiterat angajamentul Berlinului și al Parisului de a ajuta Ucraina în lupta sa împotriva ocupației rusești și de a preveni o revenire a „urii și a rivalităților naționale” pe continent. La rândul său, Boris Pistorius, ministrul german al Apărării, a spus că anticipează că o decizie privind expedierea tancurilor către Ucraina va fi luată în curând.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...