13.5 C
București
vineri, martie 21, 2025
AcasăBucurestiÎn urma controlului efectuat la un restaurant din Sectorul 3, ANPC a...

În urma controlului efectuat la un restaurant din Sectorul 3, ANPC a găsit o mulțime de nereguli

Articole Similare

Test Drive Mercedes Clasa E 2025

Mercedes E-Class, un nume sinonim cu eleganța și...

Planul de înarmare a Europei de 150.000.000 € ar putea exclude Marea Britanie, SUA și Turcia

Uniunea Europeană propune planul de finanțare a apărării în...

Trump promite Ucrainei sisteme Patriot din Europa. Ar putea cere și României încă unul

Trump promite Ucrainei sisteme Patriot din Europa. Ar putea...

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a efectuat controale la un restaurant din Sectorul 3 din București și au descoperit gândaci, mizerie, rugină și alte nereguli. Restaurantul a primit o amendă și acum riscă să fie închis temporar. Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a anunțat pe pagina sa de Tik Tok că au fost realizate noi controale în Capitală. Comisarii ANPC au verificat condițiile în care funcționează restaurantul „Qian Bao”, situat pe strada Baba Novac, Numărul 2, din Sectorul 3 București.

După controlul efectuat, restaurantul din Sectorul 3 a primit o sancțiune contravențională în valoare de 28.000 lei. De asemenea, au fost confiscate 80 de kilograme de alimente și s-a aplicat măsura complementară de „Oprire Temporară a Prestării de Servicii”. Comisarii au propus și închiderea unității pentru o perioadă de 0-6 luni. Iată neregulile constatate:

  • Materii prime, semiprepararte și preparate ce nu aveau:
    • etichete cu elemente de identificare și caracterizare,
    • data limită de consum.
  • Nerespectarea condițiilor de temperatura (preparatele calde erau depozitate la temperatura mediului ambiant),
  • Păstrarea materiilor prime (precum faină, amidon sau ulei) pe paviment,
  • Colectarea reziduurilor in recipiente neacoperite,
  • Folosirea unor vase neigienizate, cu grad avansat pe uzură,
  • Nerespectarea vecinătății în spațiile frigorifice (depozitarea de ouă neigienizate sau crăpate lângă alte alimente),
  • Lipsa unui grafic ce indică schimbarea uleiului,
  • Agregate frigorifice:
    • neigienizate,
    • cu vopsea exfoliată,
    • cu rugină,
    • chedere despicate, în care se găseau insecte vii și moarte (gândaci).
  • Paviment neigienizat pe care se găseau resturi alimentare,
  • Gândaci vii și morți în spațiile de producție și depozitare,
  • Lipsa unui cântar verificat metrologic,
  • Lipsa listelor cu produsele ce provoacă alergii sau intoleranțe.

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Parteneri