35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExterneNYT: SUA vor crește de șase ori producția de proiectile de artilerie...

NYT: SUA vor crește de șase ori producția de proiectile de artilerie pentru a ajuta Ucraina

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Surse oficiale din Armata Statelor Unite au declarat pentru NYT că SUA va crește semnificativ producția de obuze de 155 de milimetri, la 90.000 pe lună în decurs de doi ani, pe fondul războiului din Ucraina.

SUA anunță o creștere masivă a producției de obuze. Creșterea masivă a producției este menită atât să compenseze deficitele cauzate de războiul Rusiei în Ucraina, cât și să constituie stocuri pentru războaie viitoare, potrivit New York Times.

Înainte de invazia pe scară largă de către Rusia a Ucrainei din februarie. 24, S.U.A. a produs 14.000 de obuze lunar, suficiente pentru stilul de război al armatei americane, a raportat New York Times. Dar, cu ambele părți în războiul din Ucraina trăgând mii de cartușe de artilerie pe zi, Pentagonul urmărește să mărească producția cu 500% pentru a satisface nevoile Kievului în lupta împotriva Rusiei, scrie kyivindependent.

Mișcarea face parte din „cel mai agresiv efort de modernizare din aproape 40 de ani” pentru industria de apărare din SUA și va implica găsirea de noi producători, a raportat New York Times, citând un raport al armatei.

Armele furnizate de Occident au fost esențiale în operațiunile de apărare și ofensive ale Ucrainei. Anunțurile recente privind livrările de tancuri din Occident sunt de așteptat să ofere Ucrainei un avantaj major de echipament față de Rusia, care se bazează pe vechiul stoc sovietic.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...