28.1 C
București
joi, iunie 13, 2024
AcasăExterneVolodimir Zelenski a discutat cu Emmanuel Macron

Volodimir Zelenski a discutat cu Emmanuel Macron

Articole Similare

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat marţi seară că a avut în cursul zilei o discuţie telefonică amplă cu preşedintele francez în urma căreia Ucraina a obţinut întăriri pentru apărarea antiaeriană şi un ajutor în materie de blindate şi de artilerie, însă nu a oferit detalii, sugerând, în schimb, că liderul de la Elysee are unele iniţiative pe plan diplomatic, în timp ce Kievul cere arme mai puternice, cu care să poată lovi mai adânc în spatele liniilor inamice.

 

„Astăzi am continuat maratonul nostru diplomatic şi avem noi rezultate concrete pentru apărarea noastră, care sunt foarte importante. Astăzi am avut negocieri ample cu preşedintele Franţei, Macron. Am discutat multe subiecte. Îi mulţumesc domnului preşedinte pentru disponibilitatea de a consolida apărarea aeriană a Ucrainei şi de a extinde cooperarea noastră în domeniul blindat. Acest element blindat devine din ce în ce mai important pentru situaţia de pe front. La fel este şi elementul de artilerie. Le mulţumesc personal Franţei şi lui Emmanuel pentru deciziile atât de necesare de a consolida artileria ucraineană”, a spus Volodimir Zelenski în mesajul transmis marţi seara târziu către compatripţi.

Zelenski a subliniat însă că Rusia pregăteşte o nouă ofensivă, în care aruncă toate forţele pe care le poate mobiliza, iar forţele ucrainene au nevoie „să păstreze iniţiativa în război” şi să „prevină” cât mai mult posibil noi atacuri ruse – o aluzie la faptul că Ucraina cere occidentalilor arme mai puternice, cu rază mai mare de acţiune, cu care să poată lovi mai adânc în spatele liniilor inamice.

Zelenski: tancurile sunt „vaccinul împotriva tiraniei ruseşti” 

„Rusia se pregăteşte pentru un nou val de agresiune cu forţele pe care le poate mobiliza. Ocupanţii sporesc deja presiunea în Bahmut, Vuhledar şi în alte direcţii. Şi vor să sporească presiunea la o scară mai mare. Pentru a nu recunoaşte greşeala pe care au făcut-o cu agresiunea, stăpânii Rusiei vor să arunce în luptă mai mulţi oameni şi echipamente. Acest lucru înseamnă că noi toţi, cei din lumea liberă, trebuie să ne intensificăm cooperarea pentru a nu răspunde doar la crimele regulate ale Rusiei – deşi acest lucru se va întâmpla, bineînţeles, va exista un răspuns – ci pentru a preveni cât mai mult posibil noi acţiuni criminale ruseşti”, a arătat Zelenski. „Forţele noastre trebuie să păstreze iniţiativa în război”, a adăugat el.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...