24.8 C
București
marți, septembrie 26, 2023
AcasăEconomicCNAIR a anulat şi a relansat în aceeaşi zi licitaţia pentru două...

CNAIR a anulat şi a relansat în aceeaşi zi licitaţia pentru două secţiuni din Autostrada Transilvania din cauza creşterii preţurilor pe piata de profil

Articole Similare

Cele mai bune mașini de tractat rulote în 2023

Remorcarea unei mașini nu se rezumă doar la...

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...

Românii nu vor intra în SUA fără viză nici anul viitor

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti, a declarat că...

Sophia Loren a fost spitalizată

Sophia Loren a fost transportată de urgenţă la spital...

”Am relansat astăzi licitaţia pentru proiectarea şi execuţia Secţiunilor Poarta Sălajului – Zalău (care include Tunelul Meseş) şi Zalău-Nuşfaleu, ale Autostrăzii Transilvania! Licitaţia anterioară a fost anulată tot astăzi în special din cauza creşterii preţurilor pe piata de profil”, a scris, joi seară, pe Facebook, Cristian Pistol.

Directorul CNAIR afirmă că documentaţia pentru noua procedură de achizitie publică a fost deja transmisă la ANAP pentru validare.

Contractul pentru construcţia celor 41 km (din care 2,8 km de tunel), are o perioadă de implementare de 78 de luni (18 luni pentru etapa de proiectare şi 60 de luni pentru etapa de execuţie a lucrărilor).

”Finanţarea pentru acest contract (cel mai mare ca valoare din istoria CNAIR) va fi asigurată prin POT (Programul Operational Transport). Contractul prevede inclusiv construcţia a 65 de viaducte, poduri şi pasaje (în lungime totala de aproximativ 13 km) şi a Tunelului Meseş (în lungime de 2,89 km)”, a mai afirmat Cristian Pistol.

Potrivit acestuia, după validarea documentaţiei de atribuire va fi publicat în SICAP Anunţul de Participare pentru adjudecarea contractului.

La rândul lor, reprezentanţii CNAIR au precizat, într-un comunicat de presă, că se are în vedere şi revizuirea documentaţiei în conformitate cu modificările legislative intervenite până în prezent şi cu realitatea existentă în teren.

 

 

 

Parteneri

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...