20.3 C
București
vineri, iunie 14, 2024
AcasăExterneLovitură cumplită pentru Vladimir Putin! A venit de acolo nu se aștepta...

Lovitură cumplită pentru Vladimir Putin! A venit de acolo nu se aștepta sub nicio formă

Articole Similare

Noul Apple CarPlay poate controla mult mai mult decât înainte

Dezvăluit pentru prima dată în 2022, următoarea generație...

Scandal în Italia după o bătaie în Parlament

Presa italiană şi lideri politici denunţă joi încăierări, care...

OpenAI a oferit Apple acces gratuit la ChatGPT

Apple a reuşit să convingă OpenAI să implementeze ChatGPT...

Apple a prezentat iOS 18

iOS, sistemul de operare care stă la baza smartphone-urilor...

Putin şi-a amânat vizita în Turcia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, care era aşteptat...

Cutremur pe scena politică din Rusia! Vladimir Putin a fost trădat de proprii oameni. Un disident rus care a fugit în Franţa în 2015 a mărturisit că un număr impresionant de oficiali ruşi de rang înalt, foşti generali şi agenţi de informaţii au dezertat în Occident, fiind nemulțumiți de războiul declanșat în Ucraina.

Un număr mare de oficiali ruşi de rang înalt, foşti generali şi agenţi de informaţii au dezertat în Occident
Vladimir Osecikin, un disident rus care a fugit în Franţa în 2015, a mărturisit rceent că un număr impresionant de oficiali ruşi de rang înalt, foşti generali şi agenţi de informaţii au dezertat în Occident, fiind nemulțumiți de războiul declanșat în Ucraina.

„Operaţiunea militară specială” declanșată  de Vladimir Putin în Ucraina a determinat un număr mare de oficiali ruşi să-și părăsească țara natală, iar civilii cu vârsta cuprinsă între 18 ani și 60 de ani au fugit în alte state de teama ordinului de „mobilizare parţială” din septembrie 2022.

Vladimir Osecikin primește zilnic mesaje de la cetățenii ruși care îi solicită ajutorul, majoritatea dintre ei fiind soldaţi de rang inferior, dar și oficiali ruși de rang înalt. Vladimir Osecikin a dezvăluit că printre cei pe care i-a ajutat se numără un fost ministru din Rusia, un fost general de trei stele, un fost ofiţer al Serviciului Federal de Securitate (FSB) şi mercenari din Grupul Wagner. De exemplu, luna aceasta, Vladimir Osecikin a ajutat un fost comandant din Grupul Wagner, care a fugit din Rusia pe jos în Norvegia, pentru a cere azil deoarece se temea pentru viaţa sa după ce a refuzat să îşi reînnoiască contractul cu Grupul Wagner.

Vladimir Osecikin a cerut azil în Franţa încă din 2015, iar acum se bucură de protecţie poliţienească, după ce pe data de 12 septembrie 2022, familia sa a fost vizată de o tentativă de asasinat. Mai exact, un lunetist a tras asupra apartamentului lor tocmai când se pregătea să servească cina.

„În ultimii zece ani, fac multe lucruri pentru a proteja drepturile omului şi ale altor persoane, dar în acest moment, am înţeles că misiunea mea de a ajuta alţi oameni a creat un risc foarte mare pentru familia mea”, a declarat recent Vladimir Osecikin în cadrul unui interviu acordat pentru CNN.

Pe numele său, autoritățile ruse au emis un mandat de arestare, iar acum se află pe lista persoanelor căutate de Rusia. Munca sa ca jurnalist de investigaţie şi activist anti-corupţie i-a pus viața în pericol în Rusia, dar i-a adus și avantaje, inclusiv în Franţa. De două ori, ponturile au ajuns înaintea ucigaşilor la uşa lui. În prezent, Vladimir Osecikin trăieşte sub pază armată constantă, asigurată de autorităţile franceze, iar adresa sa este secretă.

„Vladimir, ai grijă. A existat deja o ofertă de plată în avans pentru a te elimina”, i-a transmis o sursă din diaspora cecenă în februarie 2022.

Agenții FSB denunță războiul din Ucraina

În calitate de activist influent pentru drepturile omului şi jurnalist de investigație, Vladimir Osecikin a reprezentat un pericol pentru anumiți oficiali ruși. În 2011, a înființat Gulagu.net (organizaţie pentru drepturile omului care urmărea cazurile de corupţie şi tortură din Rusia),apoi s-a ocupat de o serie de investigaţii de profil înalt care incriminau ministerele din Rusia. Una dintre aceste investigaţii a relevat că în închisorile din Rusia se comit violuri sistematice asupra deţinuţilor de gen masculin.

Din februarie 2022, activitatea Gulagu.net a conferit organizaţiei sale o relevanţă internaţională. Ancheta referitoare la închisoarile din Rusia i-a făcut pe mai mulţi agenţi din cadrul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) să se transforme în denunţători, aceştia mărturisind că au fost dezgustaţi de descoperirile făcute de Vladimir Osecikin. Acest lucru a dus la #windofchange, o serie de scrisori care ar proveni de la personalul FSB şi care au fost trimise organizaţiei lui Vladimir Osecikin. Scrisorile au fost publicate în mediul online de echipa sa. Ele au devăluit dezaprobarea agenţilor FSB faţă de conducerea Rusiei şi faţă de războiul din Ucraina.

„Atunci când persoana este de nivel foarte înalt, înţelege foarte bine cum funcţionează maşinăria regimului lui Vladimir Putin şi înţelege foarte bine că, dacă vorbeşte despre asta, există un risc foarte mare de terorism cu Noviciok sau de asasinare. Implicit, atunci când îi ajut pe aceşti oficiali să fugă din Rusia prin intermediul reţelei mele, există un acord tacit, iar aceştia îmi furnizează informaţii despre mecanismele interne ale Moscovei. Unele dintre aceste informaţii ajung şi la agenţiille de informaţii europene, cu care am contacte regulate”, a explicat Vladimir Osecikin, relatează sursa citată anterior.

Parteneri

SUA și UE vor să vaccineze fermierii împotriva virusului gripei aviare

Statele Unite și Europa iau măsuri pentru achiziționarea sau...