34.3 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăConstantaMonica Macovei, suspectă de vătămare corporală din culpă, după accidentul de anul...

Monica Macovei, suspectă de vătămare corporală din culpă, după accidentul de anul trecut. Ce spune fostul ministru al justiției

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

Monica Macovei are calitatea de suspect în dosarul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța (PCA) care vizează accidentul de anul trecut. Fostul ministru al justiției a declarat pentru G4Media că „punerea sub acuzare este numai urmarea procedurală a depunerii plângerii penale”.

Fostul ministru al justiției a ajuns joi dimineață la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, unde i s-a comunicat această decizie. Potrivit imaginilor publicate de ziarul local Ziua de Constanța, fostul ministru nu a făcut declarații la sosire.

Monica Macovei a declarat pentru G4Media că „punerea sub acuzare este numai urmarea (procedurală) a depunerii plângerii penale (conform Codului de Procedură Penală) și nu a stabilirii vinovației mele prin probe”.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța au transmis că „se efectuează o urmărire penală în care doamna Macovei Monica Luiza în calitate de suspect pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.”

Conform procedurii, urmează noi audieri în acest dosar, audieri la care vor participa fostul ministrul al justiției, victima, dar și martori.

https://youtu.be/UIE3QnITiwI

Accidentul a avut loc pe 8 octombrie 2022, când Monica Macovei a lovit cu mașina un motociclist.

În raportul de cercetare la fața locului, întocmit de Poliție, scrie că Monica Macovei „nu a adaptat viteza la condițiile de drum”, a intrat pe contrasens și a lovit motociclistul care „conducea regulamentar”.

Monica Macovei a recunoscut, într-o postare pe Facebook, că se afla la volanul maşinii implicate în accidentul rutier din Mangalia, dar a susținut că motociclistul „a intrat din plin în aripa stângă a mașinii” și că ea nu a pierdut controlul autoturismului.

Foto: Hepta

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...