1.2 C
București
duminică, decembrie 10, 2023
AcasăExternePapa: A fi homosexual nu este o crimă

Papa: A fi homosexual nu este o crimă

Articole Similare

Papa Francisc a criticat legile care incriminează homosexualitatea spunând că sunt „nedrepte”, întrucât Dumnezeu îi iubeşte pe toţi copiii săi aşa cum sunt şi le-a cerut episcopilor catolici care susţin aceste legi să primească în biserică persoanele LGBTQ+.

 

„A fi homosexual nu este o crimă”, a declarat Papa Francisc într-un interviu acordat marţi agenţiei The Associated Press.

Papa Francisc a recunoscut că episcopii catolici din unele părţi ale lumii susţin legile ce incriminează homosexualitatea sau discriminează comunitatea LGBTQ şi a recunoscut că el însuşi s-a referit la această problemă în termeni de „păcat”, dar a atribuit astfel de atitudini unor medii culturale şi a spus că episcopii, în special, trebuie să treacă printr-un proces de schimbare a mentalităţii pentru a fi recunoscută demnitatea tuturor enoriaşilor.

„Aceşti episcopi trebuie să treacă printr-un proces de schimbare”, a spus el, adăugând că ar trebui să se poarte cu „blândeţe, aşa cum a făcut-o Dumnezeu cu fiecare dintre noi”.

Twitter a blocat niște aplicații

Comentariile Papei Francisc, care au fost salutate de apărătorii drepturilor homosexualilor ca fiind o piatră de hotar, sunt primele rostite de un suveran pontif cu privire la astfel de legi. Ele sunt în concordanţă cu abordarea sa generală faţă de persoanele LGBTQ+ şi cu convingerea sa că Biserica Catolică ar trebui să-i primească pe toţi şi să nu facă discriminări.

Parteneri

Ministrul Agriculturii: România susţine introducerea NGT1 cu o condiţie

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, precizează că România susţine introducerea...