35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăExternePapa: A fi homosexual nu este o crimă

Papa: A fi homosexual nu este o crimă

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Papa Francisc a criticat legile care incriminează homosexualitatea spunând că sunt „nedrepte”, întrucât Dumnezeu îi iubeşte pe toţi copiii săi aşa cum sunt şi le-a cerut episcopilor catolici care susţin aceste legi să primească în biserică persoanele LGBTQ+.

 

„A fi homosexual nu este o crimă”, a declarat Papa Francisc într-un interviu acordat marţi agenţiei The Associated Press.

Papa Francisc a recunoscut că episcopii catolici din unele părţi ale lumii susţin legile ce incriminează homosexualitatea sau discriminează comunitatea LGBTQ şi a recunoscut că el însuşi s-a referit la această problemă în termeni de „păcat”, dar a atribuit astfel de atitudini unor medii culturale şi a spus că episcopii, în special, trebuie să treacă printr-un proces de schimbare a mentalităţii pentru a fi recunoscută demnitatea tuturor enoriaşilor.

„Aceşti episcopi trebuie să treacă printr-un proces de schimbare”, a spus el, adăugând că ar trebui să se poarte cu „blândeţe, aşa cum a făcut-o Dumnezeu cu fiecare dintre noi”.

Twitter a blocat niște aplicații

Comentariile Papei Francisc, care au fost salutate de apărătorii drepturilor homosexualilor ca fiind o piatră de hotar, sunt primele rostite de un suveran pontif cu privire la astfel de legi. Ele sunt în concordanţă cu abordarea sa generală faţă de persoanele LGBTQ+ şi cu convingerea sa că Biserica Catolică ar trebui să-i primească pe toţi şi să nu facă discriminări.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...