35.9 C
București
sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăBucurestiPrimăria Sectorului 1 a fost amendată de Garda de Mediu

Primăria Sectorului 1 a fost amendată de Garda de Mediu

Articole Similare

Fostul președinte rus amenință omenirea: „Aderarea Ucrainei la NATO ar însemna sfărâmarea planetei”

Fostul președinte rus amenință omenirea. Dmitri Medvedev, fostul președinte...

Sondaj: 6 români din 10 cred că nivelul lor de bunăstare va crește

Unii români sunt optimiști. Șase din zece români se aşteaptă...

Care este tariful zborurilor spre orașele afectate de închiderea Văii Oltului

Tarif zboruri Tariful mediu al zborurilor spre oraşele afectate de...

Primăria Sectorului 1 a fost sancționată de către Garda de Mediu pentru deșeurile găsite pe Drumul Carerei din Sectorul 1. Aceste deșeuri reprezentau un pericol pentru sănătatea publică, iar Primăria condusă de Clotilde Armand a fost amendată cu suma de 300.000 de lei. Președintele ADU a acuzat că Primarul Sectorului 1 a încercat să conteste amenzile în loc să ia măsuri pentru rezolvarea problemei.

Garda de Mediu a transmis următorul răspuns:

Reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu, Comisariatul Municipiului București au aplicat 3 amenzi contravenționate în valoare aplicată de 300.000 lei.

Primarul Clotilde Armand a contestat amenzile primite, în timp ce Alexandru Pânișoară afirmă că aceasta nu se preocupă de bunăstarea Sectorului 1 și că nu rezolvă problemele.

Autoritatea nu se preocupă să rezolve problemele, ci să conteste niște sancțiuni pe care, pe bună dreptate, le primește, a declarat președintele ADU pentru Gândul.

Președintele ADU a declarat că zona ar trebui curățată și igienizată deoarece este un focar de infecție. El afirmă că Clotilde Armand are toate resursele necesare la dispoziție, dar totuși nu face ceea ce ar trebui făcut. Acesta a mai explicat că:

“Primul pas este ca primăria să notifice proprietarul că într-un anumit interval de timp trebuie să igienizeze terenul. Dacă acesta nu reacționează, primarul are temei legal să dea dispoziție ca ADP-ul și Poliția Locală, însoțite chiar de Poliția Română, să intre pe terenul respectiv, să curețe tot ce este acolo, să emită o factură și să o transmită proprietarului, pentru ca acesta să suporte costurile operațiunii”.

Garda Națională de Mediu a câștigat procesul în instanță. După un control efectuat, Primăria Sectorului 1 ar fi trebuit să implementeze măsuri pentru a preveni formarea de gunoaie care ar putea cauza poluare sau risc de incendiu, conform răspunsului primit de Președintele ADU. Răspunsul menționează, de asemenea, că primarul Clotilde Armand a făcut apel la amenzile primite. Ulterior, președintele ADU a postat răspunsul pe Facebook și a adăugat în descrierea postării:

„Banii și sănătatea noastră!!!! Incompetența ne costă și bani și sănătate!”

Citeste mai mult pe: Gazeta de București.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...