24.8 C
București
marți, septembrie 26, 2023
AcasăExterneUcraina nu exclude lovituri asupra teritoriului Federaţiei Ruse: „Dacă ajungem până la...

Ucraina nu exclude lovituri asupra teritoriului Federaţiei Ruse: „Dacă ajungem până la Enghels, ajungem şi la Kremlin”

Articole Similare

Cele mai bune mașini de tractat rulote în 2023

Remorcarea unei mașini nu se rezumă doar la...

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...

Românii nu vor intra în SUA fără viză nici anul viitor

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti, a declarat că...

Sophia Loren a fost spitalizată

Sophia Loren a fost transportată de urgenţă la spital...

Direcţia Principală de Informaţii (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev nu exclude atacuri ale forțelor ucrainene asupra teritoriilor Rusiei de unde invadatorii atacă Ucraina – potrivit reprezentantului oficial al GUR, Vadim Skibiţki.

Acesta a comentat seriile de explozii din Crimeea, menționând că serviciile de informațiile militare din Ucraina lucrează și în teritoriile ocupate.

„Deoarece există o regrupare puternică a trupelor ruse, iar rezervele ruse mobilizate se deplasează în toate direcțiile frontului, atât din regiunea Rostov a Federației Ruse, cât și din Crimeea ocupată, atunci, da, pot fi aplicate lovituri şi împotriva cazărmilor și poligoanelor rusești” – a afirmat Skibiţki. Oficialul nu a exclus lovituri asupra teritoriului Rusiei.

Rușii amplasează sisteme de apărare lângă Kremlin

Potrivit acestuia, totul depinde de cât de critice sunt obiectivele vizate – indiferent dacă este vorba de teritoriul ocupat sau de teritoriul Federației Ruse. „De ce? Ei bine, să ne uităm la statistici. De unde au loc lansările rachetelor de croazieră? La nivel aerian, de pe teritoriul Federației Ruse. Dacă vorbim de rachete Iskander, acestea sunt lansate fie din teritorii temporar ocupate, fie mai aproape de granița noastră.

Iar rachetele S-400 şi S-300 sunt lansate din Federația Rusă, care efectuează bombardamente inclusiv la Kiev” – a menționat reprezentantul GUR. Skibiţki a mai comentat şi informaţiile potrivit cărora rușii nu instalează sisteme de apărare antiaeriană lângă aerodromul bazei aeriene din Enghels, de exemplu, ci amplasează sisteme de apărare lângă Kremlin. „Acest lucru sugerează faptul că, dacă ajungem până la Enghels, ajungem şi la Kremlin” – a declarat oficialul.

Rador

Parteneri

Franţa va investi 150 de milioane de dolari în Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă

Preşedintele francez Emmanuel Macron s-a angajat să investească 150...