34.3 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăExterneZelenski, prima reacție după ce SUA au anunțat că vor livra tancuri...

Zelenski, prima reacție după ce SUA au anunțat că vor livra tancuri Abrams în Ucraina: Un pas important pe calea spre victorie

Articole Similare

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...

Planurile UE privind hidrogenul verde au nevoie de un reality check

Obiectivele Uniunii Europene de a produce și importa hidrogen...

UE ar putea reduce tarifele de import pentru vehiculele electrice fabricate de Volkswagen şi BMW în China

Comisia Europeană a semnalat producătorilor auto germani Volkswagen şi...

Elon Musk anunţă că va muta companiile din California

Elon Musk a declarat, marţi, că va muta sediile...

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a oferit miercuri, 25 ianuarie 2023, o prima reacție asupra deciziei Statelor Unite ale Americii de a livra tancuri Abrams în Ucraina.

Volodimir Zelenski, prima reacție după ce SUA au anunțat că vor livra tancuri Abrams în Ucraina
Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a spus miercuri, 25 ianuarie 2023, că decizia SUA de a livra 31 de tancuri Abrams ţării sale este „un pas important pe calea spre victorie.”

„Mulțumesc președintelui SUA, Joe Biden, pentru o altă decizie puternică de a oferi tancuri Abrams Ucrainei. Mulțumesc oamenilor din SUA pentru sprijinul în conducere! Este un pas important pe calea victoriei. Astăzi, lumea liberă este unită ca niciodată pentru un scop comun – eliberarea Ucrainei. Mergem înainte”, a scris, miercuri, Volodimir Zelenski pe contul lui de Twitter.

„Astăzi, am anunțat că Statele Unite vor trimite 31 de tancuri Abrams în Ucraina – dovadă a angajamentului nostru de durată și neclintită față de Ucraina și a încrederii noastre în priceperea forțelor ucrainene. După cum i-am spus președintelui Zelensky, suntem cu Ucraina atâta timp cât este nevoie”, a scris Joe Biden pe contul său de Twitter.

SUA vor trimite 31 de tancuri Abrams în Ucraina

Președintele SUA, Joe Biden, a anunțat miercuri, 25 ianuarie 2023, că vor fi trimise 31 de tancuri americane Abrams Ucrainei. SUA vor furniza, de asemenea, instruirea și materialele necesare pentru operarea și funcționarea acestor tancuri.

Joe Biden a explicat că trimiterea tancurilor va „spori capacitatea Ucrainei de a-și apăra teritoriul și de a-și atinge obiectivele strategice” deoarece acestea sunt „cele mai capabile tancuri din lume”.

„Despre asta este vorba – să ajutăm Ucraina să apere și să protejeze teritoriul ucrainean. Nu este o amenințare ofensivă la adresa Rusiei, nu există nicio amenințare ofensivă la adresa Rusiei”, a afirmat președintele SUA.

În opinia sa, trupele ruseşti ar trebui să se întoarcă „acolo unde le este locul”, adică în Rusia, transmite NBC News.

„Acest război s-ar fi terminat astăzi. Asta ne dorim cu toţii, un sfârşit al acestui război”, a adăugat Joe Biden.

Parteneri

Englezii introduc o capră „primitivă” pe lista speciilor rare

Caprele sălbatice care trăiesc într-o turmă izolată în Marea...